Pizzanpaistajat opettivat juontajaa valmistamaan täydellisen pizzapohjan.
Pizzan paistamisesta on tullut viime vuosina Suomessakin melkoista hifistelyä.
Leipomisbuumin ohessa moni innostui täydellisen pizzan valmistamisesta, mikä siivitti myös Facebookin Pizzanpaistajat-ryhmän menestystä.
Huomenta Suomessa vierailleet ryhmän aktiivit Mikko Peltonen ja Kimmo Kautiainen opettivat juontaja Aki Linnanahdetta täydellisen pizzapohjan valmistamiseen.
– Jotkut tarhalaisetkin osaavat sen, Peltonen toteaa Linnanahteen harjoitellessa taikinan viskomista.
Katso yllä olevalta videolta pizzanpaistajien vinkit sekä Peltosen selonteko siitä, mitä eroa on erilaisilla "pizzasuuntauksilla".
Lue myös: Unohda suomalainen "1980-luvun pizzaperinne" – juustoraasteelle ei kannata tehdä näin!
Onnistuuko pizzan paisto ilman pizzauunia?
Markkinoille on tullut viime vuosina runsaasti erilaisia kaasulla tai sähköllä toimivia pizzauuneja, mutta Peltosen mukaan pizzan paisto onnistuu hyvin myös tavallisessa uunissa.
– Älyttömän hyvin onnistuu pizzan paistaminen kotiuunissa, kun laittaa uunipellin vain väärinpäin, kuumentaa sitä grillivastuksella mahdollisimman pitkään ja lapiolla – tai onnistuu se vaikka kaljalaatikon pahvillakin – pizza siihen pellin päälle, Peltonen vinkkaa.
Paistoasteeksi pizzanpaistajien mukaan kannattaa asettaa "niin paljon kuin lähtee".
Lue myös: Suomalaiset sujauttavat pizzaansa yhden ainesosan, jota ei kannattaisi laittaa: "Tärkeintä on välttää…"
Lue myös: Ari keksi nerokkaan tavan tehdä pizzaa viidessä minuutissa – ei hiivaa, ei uunia: "Testaukseni yllätti suuresti"
Katso myös: Himottaisiko sittenkin napolilainen pizza? Muotoile pohja kaulimen sijaan näin
1:45