Perunamuusi sellaisenaan on ihanaa, mutta tämä vinkki tekee siitä entistäkin parempaa.
Maukas pottumuusi on monen suomalaisen suosikkilisuke. Niksejä erityisen hyvän perunamuusin valmistamiseen on monenlaisia.
Hieman parempaa perunamuusia saa aikaiseksi esimerkiksi perunat höyryttämällä keittämisen sijaan. Testasimme tämän Kari Aihisen ja Jaakko Saariluoman ylistämän menetelmän syyskuussa 2021.
Nyt The Kitchn -ruokasivustolla vinkataan uusi muusintuunausvinkki.
– Jos etsit vaikuttavaa tapaa tehdä perusperunamuusista parempaa, kannattaa ottaa mallia tuunatuista uuniperunoista, sivustolla vinkataan.
Olet ehkä kuullut termin "loaded fries", joka tarkoittaa erilaisilla höysteillä tuunattuja ranskanperunointa. Tässä muusireseptissä noudatetaan samaa filosofiaa kuin hittiranskiksissa.
Tuunattu perunamuusi
n. 1 kg muusiperunoita
5 siivua pekonia
1 dl täysmaitoa
70 g voita
1 tl merisuolaa
1/4 tl vastajauhettua mustapippuria
200 g cheddarjuustoraastetta
1 iso nippu tuoretta ruohosipulia
200 g ranskankermaa
Kuori ja pilko perunat noin 2,5 cm paloiksi ja keitä suolatussa vedessä kattilassa kypsiksi.
Sillä välin, kun perunat ovat kypsymässä, paista pekonisiivut pannulla rapeiksi.
Lämmitä pienessä kattilassa maito ja voi.
Muussaa perunat esimerkiksi perunasurvimella.
Sekoita perunamuusin joukkoon lämmin maito ja voi, ranskankerma, raastettu cheddar, hienonnettu paistettu pekoni ja hienonnettu ruohosipuli. Voit säästää hieman ruohosipulia myös muusin pinnalle koristeeksi.
Lue myös: Niksi perunamuusin valmistamiseen – ruokatoimittajakin suosittelee: "Lyhyessä ajassa ja vähemmällä tiskillä"
Katso Makuja-sivuston parhaat reseptit!
Lähde: The Kitchn