Ammattilaiskokit kertovat Insider-sivustolla omat niksinsä pakastepizzan tuunaukseen.
Insider-sivusto kysyi ammattikokeilta, miten he tekevät pakastepizzasta kotitekoisen makuista. Kokeilta irtosi hyödyllisiä vinkkejä pakastepizzan tuunaukseen. Tässä muutama niistä.
Muista lämmittää uuni tarpeeksi kuumaksi
Kokki Amy Riolo muistuttaa, että on tärkeä odottaa uunin lämpeämistä, ennen kuin pizzan tyrkkää sisään. Muuten lopputulos saattaa olla osittain raaka ja vettynyt.
– Paistan aina pizzan tulikuumassa uunissa, joka on esilämmitetty, Riolo sanoo.
Käytä pizzakiveä tai paista pizza suoraan ritilän päällä
Parhaimman lopputuloksen saat, jos paistat pakastepizzan pizzakivellä tai uuninritilällä. Leivinpaperia ei tarvita
– Pizzakivi auttaa välttämään sitkeän lopputuloksen, varsinkin jos pakastepizzassa on paksu pohja. Lämmitä uuni pizzakivi jo valmiiksi sisällä, sanoo pizzakokkina työskennellyt Gretchen Holm.
Tuunaa täytteitä ennen tai jälkeen paiston
Voit myös tuunata pakastepizzasi täytteitä! Jos sinulla ei ole kiire, sulata pizza jääkaapissa ja päällystä uudelleen lempitäytteilläsi ja kastikkeillasi. Näin voit myös hyödyntää jääkaapista löytyvät yksittäiset kasvikset. Kasvikset voi toki lisätä myös jäiseen pizzaan.
– Pakastepizzaa voi käyttää hyvänä pohjana, mutta siitä saa helposti paremman lisäämällä joukkoon tuoreita raakaaineita, kuten vihanneksia, vinkkaa pizzaravintoloita omistava kokki Max Hardy.
Pakastenpizzan pinnalle voi lisätä täytteitä myös paiston jälkeen. Tuoreet yrtit toimivat aina.
Paranna makua valkosipulivoilla tai sitruunalla
Valkosipuli ja voi on taikasana, kun haluat parantaa pizzan makua, ainakin kokki Max Hardyn mielestä.
– Vahva suositus kotitekoiselle valkosipulivoille pakastepizzan päällä. Tiputtele sulaa valkosipulivoita pizzan reunoille ennen ja jälkeen paiston.
Myös sitruunamehulla saa pizzan makua parannettua. Sitruunan hapokkuus tasapainoittaa pizzan suolaisuutta.
Älä leikkaa tai syö pizzaa heti paiston jälkeen
Uunituoretta pizzaa ei kannata maistella tai leikata heti, vaan odottaa kärsivällisesti hetkinen.
– On tärkeää antaa pizzan olla pari minuuttia paiston jälkeen. Pizzan leikkaaminen on tällöin paljon helpomaa ja makukin paranee. Tiedät, että pizza on valmista leikattavaksi, kun juusto ei tartu veitseen tai pizzaleikkuriin, Amy Riolo sanoo.
Lue myös: Pakastepizzaa ei saisikaan paistaa pellin päällä – tässä syy
Lähde: Insider