Pakastepizzaa ei saisikaan paistaa pellin päällä – tässä syy
Pizzavalmistaja Dr. Oetker antaa parhaat vinkit pakastepizzan paistamiseen. Tiesitkö, että pakastepizzaa ei tulisi paistaa uunissa pellin päällä?
Yllä olevalla videolla näytetään, miten voi paistaa kaksi pakastepizzaa pellillä samanaikaisesti.
Seuraavan kerran, kun valmistat pakastepizzaa uunissa, unohda kokonaan uunipellin käyttö. Pakastepizzavalmistaja Dr. Oetkerin mukaan pakastepizza ei tykkää uunipellistä eikä kiertoilmasta.
Paista pakastepizza ritilän päällä
Pizzavalmistajan mukaan paras makunautinto saadaan, kun pizzan paistaa ritilällä leivinpaperin päällä ja uunin alaosassa. Näin pizza saa pohjan kautta juuri sopivan annoksen lämpöä. Pellin käyttö kannattaa siis unohtaa.
– Ritilä, tasalämpö ja uunin alaosa. Nämä kun muistaa, niin ei oikein voi mennä pieleen. Monella on nykyään kiertoilmauuni, mutta sen ominaisuuden käyttäminen ei välttämättä tuo parasta tulosta. Pakastepizzalle tasalämpö ja paistaminen alatasolla varmistavat herkullisen aterian. Maku on kaikissa ruuissa aina tärkein. Oikealla paistamisella varmistetaan, että pizza lisäksi näyttää ja tuoksuu hyvältä. Loppusilaus tulee siitä, että haukatessa kuuluu juuri oikeanlainen rapea ääni eikä pizza tunnu suussa liian pehmeältä tai kovalta, Dr. Oetkerin pakastepizzojen viestinnästä vastaava Katariina Iivonen sanoo.
Milloin pakastepizza kannattaa ottaa huoneenlämpöön?
Samalla kun laittaa uunin päälle, kannattaa pizza ottaa pakasteesta. Pakkauksen voi avata ja pizza voi odottaa huoneenlämmössä uuniin pääsyä kuumenemisajan. Pakkauksissa olevat paisto-ohjeet kannattaa aina lukea. Oman uunin erikoisuudet voivat kuitenkin vaikuttaa paistoaikaan.
– Pizzanautintoon liittyy usein kova nälkä ja sitä kautta kiire. Nälässä ei kuitenkaan kannata olla liian kiireinen. Pitää malttaa odottaa, että uuni on varmasti tarpeeksi kuuma, Iivonen sanoo.
Jos pizzan tyrkkää haaleaan uuniin, se joutuu olemaan siellä kauemmin ja lopputuloksena voi olla kuivunutta korppua.
– Suositeltu paistoaika näkyy pakkauksesta, mutta uunien erilaisuudet pitää huomioida. Omat silmät ovat paras varmistusväline. Kun pizza on saanut väriä pintaansa, se on valmis, Iivonen vinkkaa.
Lähde: Dr. Oetker
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Henri Alénin italialainen tonnikala-papusalaatti eli insalata fagioli e tonno
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"