Aperol-mehujääpuikot kastettuna lasilliseen proseccoa ovat mainio tapa juhlistaa kesäistä iltaa.
Eikö mehujäätelö ole sinun juttusi? Yllä olevalla videolla näytetään, miten voit tehdä jäätelöä myös jogurtista.
Kesällä suomalaiset herkuttelevat jäätelöllä. Bourbonandhoney.com-sivustolla kerrotaan, kuinka teet mehujäätä aikuisempaan makuun.
Aperol-mehujääpuikot
Ainesosat:
5 dl sitruunalimonaadia
n. 1,5 dl Aperolia
n. 1,2 dl tuorepuristettua appelsiinimehua
lisäksi Proseccoa, cavaa tai hiilihapotettua vettä
Valmistusohje:
1. Sekoita kulhossa tai mitta-astiassa yhteen sitruunalimonadi, Aperol ja appelsiinimehu. Annostele juomasekoitus mehujäämuotteihin. Anna mehujään pakastua ainakin tunnin ajan ennen kuin laitat niihin jäätelöpuikot. Laita mehujäät sen jälkeen takaisin pakastimeen 6–8 tunniksi tai kunnes ne ovat kokonaan jäätyneet.
2. Irrota mehujäät muoteista valuttamalla hanasta kuumaa vettä muottiosan päällä. Halutessasi voit asettaa mehujäät lasiin, jossa on kuohuviiniä. Vaihtoehdoksi sopii myös hiilihapotettu vesi.
Lähde: Popsugar.co.uk, Bourbonandhoney.com