Etkö saa tarpeeksesi Aperol Spritzistä? Valmista suosikkidrinkin aineksista tätä herkkua
Suomalaistenkin suosioon kivunnut italialaislähtöinen Aperol Spritz toimii innoittajana ruoanlaitossa.
Videolla drinkkivinkki.
Klassikkodrinkin aineksista voi loihtia juoman lisäksi myös muun muassa marmeladia. Appelsiinit antavat marmeladille kauniin oranssin värin ja kuohuviini raikkautta. Aperol Spritz -marmeladi on loistava kyläilylahja ja se sopii tarjottavaksi vuohenjuuston tai kermajuuston kanssa.
Alkoholipitoisuuksistakaan ei tarvitse välittää, sillä viinien prosentit hupenevat keittovaiheessa. Marmeladin teko kestää puoli tuntia ja tästä Allt om matin reseptistä tulee 5 dl valmista marmeladia.
Aperol Spritz -marmeladi (5dl)
3 appelsiinia
0,5 dl Aperolia
1 dl proseccoa tai valkoviiniä
300 g hillosokeria
Huuhtele appelsiinit ja irrota niiden ulompi kuori. Pilko appelsiinin kuori hienoksi. Marmeladiin tarvitaan 1 dl hienonnettua kuorta. Purista 2,5 dl appelsiininmehua talteen.
Sekoita kuori, mehu, Aperol ja viini keskenään kattilassa. Kuumenna seosta noin 5 minuutin ajan. Valmista seosta tulisi olla 3 desiä.
Lisää seokseen hillosokeri ja kuumenna vielä 5 minuutin ajan. Kaada valmis seos hyvin puhdistettuihin purkkeihin ja anna jäähtyä.
Lähde: Allt om mat
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Henri Alénin italialainen tonnikala-papusalaatti eli insalata fagioli e tonno
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"