Nämä osat eläimistä eivät kelpaa suomalaisille, joten pian niitä viedään Kiinaan: "Herkkua siellä"
Siansorkkia, saparoita ja kananvarpaita aletaan viemään Suomesta Kiinaan.
Suomalaiset lihatalot lähtevät viemään Kiinaan perustuotteiden lisäksi erikoisempaan makuun soveltuvia tuotteita, jotka Suomessa eivät mene kaupaksi.
Suomalaiset lihatalot pääsevät aloittamaan siipikarjan viennin Kiinaan ensi vuoden alussa. Samalla poistuu tiettyjä esteitä myös sianlihan viennin osalta.
– Ei kelpaa suomalaiselle kuluttajille eikä eurooppalaisellekaan esimerkiksi sorkat, saparot, korvat, suolet, elimet. Mutta nämähän ovat herkkua Kiinassa, sanoo Snellmanin vientijohtaja Staffan Snellman.
Kiinaan lähtee jatkossa myös antibioottivapaata lihaa, joka on siellä nyt suosittua.
– Puhutaan konttikaupoista eli miljoonista kiloista.
Elintarviketeollisuus uskoo Kiinan ruokaviennin kasvuun eikä näe estettä sille, etteikö hallituksen tavoite tuplata ruokavienti vuoteen 2031 mennessä onnistuisi.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"