Suolan määrää voi vähentää mausta tinkimättä, kun osaa hakea makuja muilla tavoilla.
Etenkin einesruoissa ja puolivalmisteissa on runsaasti suolaa. Kotiruoassa suolan määrään voi vaikuttaa helpommin itse.
Vähäsuolaisen ruoan ei suinkaan tarvitse olla mautonta, sillä makua voi hakea myös monilla muilla tavoilla. Health.com listasi neljä helppoa keinoa, joilla ruokaan saa makua ilman suolaa.
1. Käytä reilusti muita mausteita
Ruokaa kannattaa maustaa rohkeasti erilaisilla mausteilla. Esimerkiksi pippurit, paprikajauhe, chili, valkosipuli sekä yrtit tuovat ruokiin herkullista makua ilman suolaa. Myös maustesekoituksista löytyy useita suolattomia vaihtoehtoja, jotka helpottavat arkiruokien valmistamista.
2. Lisämakua happamuudesta
Hapot antavat maulle syvyyttä suolan tavoin. Ripaus balsamicoetikkaa, punaviiniä tai sitruunamehua antaa ruokiin lisämakua ilman suolaa.
3. Ripottele ruokaan jauhettua merilevää
Merilevän umami tuo makuihin syvyyttä. Kuivattua merilevää löytyy helpoiten aasialaisista ruokakaupoista, ja sillä saa merellistä makua myös kasvisruokiin.
4. Grillaa ja hauduta
Ruoanvalmistustapa vaikuttaa paljon myös makuun. Grillatut tai uunissa paahdetut vihannekset maistuvat aivan erilaisilta kuin keitettyinä tai höyrytettyinä. Myös lihaisista pataruoista saa maukasta ja mehevää hitaasti hauduttamalla.
Lähde: Health.com
***
Sisältö ei valitettavasti ole saatavilla.