Neljä helppoa kikkaa, joilla saat vähäsuolaisesta ruoasta maukkaampaa
Suolan määrää voi vähentää mausta tinkimättä, kun osaa hakea makuja muilla tavoilla.
Etenkin einesruoissa ja puolivalmisteissa on runsaasti suolaa. Kotiruoassa suolan määrään voi vaikuttaa helpommin itse.
Vähäsuolaisen ruoan ei suinkaan tarvitse olla mautonta, sillä makua voi hakea myös monilla muilla tavoilla. Health.com listasi neljä helppoa keinoa, joilla ruokaan saa makua ilman suolaa.
1. Käytä reilusti muita mausteita
Ruokaa kannattaa maustaa rohkeasti erilaisilla mausteilla. Esimerkiksi pippurit, paprikajauhe, chili, valkosipuli sekä yrtit tuovat ruokiin herkullista makua ilman suolaa. Myös maustesekoituksista löytyy useita suolattomia vaihtoehtoja, jotka helpottavat arkiruokien valmistamista.
2. Lisämakua happamuudesta
Hapot antavat maulle syvyyttä suolan tavoin. Ripaus balsamicoetikkaa, punaviiniä tai sitruunamehua antaa ruokiin lisämakua ilman suolaa.
3. Ripottele ruokaan jauhettua merilevää
Merilevän umami tuo makuihin syvyyttä. Kuivattua merilevää löytyy helpoiten aasialaisista ruokakaupoista, ja sillä saa merellistä makua myös kasvisruokiin.
4. Grillaa ja hauduta
Ruoanvalmistustapa vaikuttaa paljon myös makuun. Grillatut tai uunissa paahdetut vihannekset maistuvat aivan erilaisilta kuin keitettyinä tai höyrytettyinä. Myös lihaisista pataruoista saa maukasta ja mehevää hitaasti hauduttamalla.
Lähde: Health.com
***
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Toast skagen Harri Syrjäsen tapaan
-
Hanna Sumarin jumalattaren ruusukaalit
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Saaristolaisleipä eli Nauvon limppu – Sadun resepti on yksinkertaisesti paras
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka