Tietyt mausteet, kuten curry ja paprikajauhe, tulisi aina kiehauttaa rasvassa ennen ruokiin lisäämistä. Tämä niksi parantaa sekä ruoan makua että väriä.
Lisäätkö sinäkin curry- tai paprikajauhetta ruokiin sen enempää miettimättä? Jos haluat saada mausteista kaiken hyödyn irti, näitä mausteita ei kannata ripotella ruoan sekaan sellaisenaan, vaan paistaa ensin rasvassa.
Paistaminen takaa hyvän maun ja kauniin värin
Seuraavan kerran vaikkapa kanakastiketta tehdessäsi lisää curryjauhe öljyn kanssa pannulle heti ensimmäisenä. Et taatusti tule katumaan sitä!
Kun mausteita, kuten paprikajauhetta, currya, kurkumaa tai chiliä paistaa pannulla kuumassa rasvassa ennen muiden raaka-aineiden lisäämistä, mausteista vapautuu huomattavasti enemmän aromeja.
LUE MYÖS: Ethän lisää korppujauhoja lihapullataikinaan? Tyypillinen moka voi pilata maun ja rakenteen
Tämän helpon kikan ansiosta saat ruokaan täyteläisen maun lisäksi myös kauniin värin.
Jos nämä mausteet kannattaa lisätä pannuun jo ruoanlaiton alkumetreillä, suola on sen sijaan mauste, joka kannattaa lisätä vasta valmiiseen ruokaan.
Ennen suolan lisäämistä ruokaa kannattaa maistaa, jottei suolaa tule lisättyä ruokaan enempää kuin on tarpeen. Jos suolaa on päässyt ruokaan liikaa, lue tästä, kuinka korjaat helposti tilanteen.
Lähteet: Meira, Keittotaito
Korjaus 25.1.2018 klo 11.15 Aromit-sanan taivutus korjattu oikeaan muotoon.