Mitäpä jos maustaisit pastasi tällä kertaa lorauksella vodkaa? Älä pelkää: lopputulos on superherkullinen, eikä annos maistu vodkalle. Kokeile vodkapastaa jo tänään!
Jonna Pulkkisen ja Merja Ruotsalaisen tuoreessa Viinakeittokirja-teoksessa (Atena Kustannus 2016) opastetaan, miten perinteinen pasta-annos saa herkullisen vivahteen vodkan avulla
– Vodkapasta on klassikko, ja siitä on monenlaisia muunnelmia. Nyrkkisääntönä on vodkan ja kastikenesteen suhde: noin litraan nestettä noin puoli desilitraa vodkaa. Olemme tehneet vodkapastaa monilla muunnelmilla. Viimeksi pannulla kuullotettiin sipulia, valkosipulia ja chiliä, heitettiin perään tomaattisalsan sekä pekoni- ja makkarapaketin jämät sekä tölkillinen tomaattimurskaa, ja koko komeus kruunattiin muutamalla ruokalusikallisella Koskenkorvaa, keittokirjailijat kertovat.
Eikö vodkapasta houkuttele? Kokeile näitä:
Pasta Carbonara
Avokadopasta
Miksi vodkaa sitten kannattaa lorauttaa pastan joukkoon? Juoma antaa kastikkeelle täydellistä terävyyttä, jota voi halutessaan pehmentää esimerkiksi kermalorauksella.
– Tomaattikastikkeeseen voi lisätä mitä haluaa: sieniä, äyriäisiä, chorizoa...Vain mielikuvitus on rajana! Kirjan ohjeessa kastike saa lisää rakennetta sienistä ja pinaatista.
Resepti ja lähde: Viinakeittokirja, Jonna Pulkkinen & Merja Ruotsalainen (Atena Kustannus 2016)