Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Nerokas ruoka suomalaiseen makuun: Lorauta pastan joukkoon vodkaa ja ylläty!

pasta
Onko vodkapasta uusi avokadopasta?Shutterstock
Julkaistu 21.04.2016 17:30

MTV LIFESTYLE

Mitäpä jos maustaisit pastasi tällä kertaa lorauksella vodkaa? Älä pelkää: lopputulos on superherkullinen, eikä annos maistu vodkalle. Kokeile vodkapastaa jo tänään!

Jonna Pulkkisen ja Merja Ruotsalaisen tuoreessa Viinakeittokirja-teoksessa (Atena Kustannus 2016) opastetaan, miten perinteinen pasta-annos saa herkullisen vivahteen vodkan avulla

– Vodkapasta on klassikko, ja siitä on monenlaisia muunnelmia. Nyrkkisääntönä on vodkan ja kastikenesteen suhde: noin litraan nestettä noin puoli desilitraa vodkaa. Olemme tehneet vodkapastaa monilla muunnelmilla. Viimeksi pannulla kuullotettiin sipulia, valkosipulia ja chiliä, heitettiin perään tomaattisalsan sekä pekoni- ja makkarapaketin jämät sekä tölkillinen tomaattimurskaa, ja koko komeus kruunattiin muutamalla ruokalusikallisella Koskenkorvaa, keittokirjailijat kertovat.

Eikö vodkapasta houkuttele? Kokeile näitä:
Pasta Carbonara
Avokadopasta

Miksi vodkaa sitten kannattaa lorauttaa pastan joukkoon? Juoma antaa kastikkeelle täydellistä terävyyttä, jota voi halutessaan pehmentää esimerkiksi kermalorauksella.

– Tomaattikastikkeeseen voi lisätä mitä haluaa: sieniä, äyriäisiä, chorizoa...Vain mielikuvitus on rajana! Kirjan ohjeessa kastike saa lisää rakennetta sienistä ja pinaatista.

Resepti ja lähde: Viinakeittokirja, Jonna Pulkkinen & Merja Ruotsalainen (Atena Kustannus 2016)     

Vodkapasta

Tuoreimmat aiheesta

Pasta