Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Vodkapasta

Vodkapasta
Viinakeittokirja (Atena Kustannus 2016)
Julkaistu 21.04.2016 13:02

MTV LIFESTYLE

Vodkapasta on klassikko, ja siitä on monenlaisia muunnelmia. Nyrkkisääntönä on vodkan ja kastikenesteen suhde: noin litraan nestettä noin puoli desilitraa vodkaa. Vodka antaa kastikkeelle terävyyttä, jota voi halutessaan pehmentää kermalorauksella. Tomaattikastikkeeseen voi lisätä mitä haluaa: sieniä, äyriäisiä, chorizoa...Vain mielikuvitus on rajana! Resepti: Viinakeittokirja, Jonna Pulkkinen & Merja Ruotsalainen (Atena Kustannus 2016)

Ainekset kuudelle:

  • 500 g pennepastaa
  • 500 g kauden sieniä
  • 1 silputtu sipuli
  • 4 rkl voita
  • 0,5 tl suolaa
  • 3 valkosipulinkynttä
  • 0,5 tl oreganoa
  • 0,5 tl timjamia
  • 0,5 tl basilikaa
  • 0,5 tl mustapippuria
  • teelusikan kärjellinen lipstikkasuolaa
  • 1 tl hunajaa
  • 400 g tomaattimurskaa
  • 0,5 dl kermaa
  • 0,5 dl vodkaa
  • 1 l tuoretta pinaattia
  • Päälle: parmesaanijuustoa

Valmistusohje

1. Laita pasta kiehumaan. Valmista sillä aikaa kastike: Paista sipulia ja sieniä kuivalla pannulla muutaman minuutin ajan. Lisää öljy ja mausteet ja jatka kuullottamista noin 5 minuutin ajan. Lisää tomaattimurska, kerma ja vodka. Kypsennä 10 minuutin ajan

2. Kun pasta on kypsää, sekoita se kastikkeeseen pannulla. Lisää pinaatti ja kuumenna. Tarjoa parmesaanin kanssa.

Tuoreimmat aiheesta

Kasvispasta