Nerokas tapa hyödyntää mustikoita: Tätä et ole tullut ajatelleeksi

italialainen keittiö
Shutterstock

Toimittaja-juontaja Ella Kanninen kokoaa tuoreessa kirjassaan ”Kotona Italiassa” (Tammi 2017) reseptejä, jotka ovat saaneet Kannisen ystävät sekä tuttavat onnellisiksi.

Kannisen mukaan maailma olisi parempi paikka, jos ihmiset pysähtyivät useammin syömään yhdessä saman pöydän ääreen. Pysyvästi Italiaan muuttanut suomalainen ei pidä itseään kummoisena kokkina ja kertookin rakastavansa kokkausta enemmän syömistä.

Kirjaansa varten Kanninen ajoi valokuvaaja Ofer Amirin kanssa tuhansia kilometrejä niiden ystävien pöytiin, joihin työpari oli itsensä kutsunut. Kanninen kuljettaa lukijaa mukana matkassa tekstien, reseptien ja kuvien avulla. Nappasimme keittokirjasta ideat herkullisiin pää- ja jälkiruokiin. 

Kokeile siis tällä kertaa mustikoita piiraan sijasta pastaan ja pyöräytä vegaaniset keksit viinitwistillä! Nauti hyvässä seurassa.

Pastaa mustikka-pekonikastikkeella (Pasta allo speck e mirtilli)

Tarvitset:

pastaa noin 100 grammaa per henkilö
punasipulin
oliiviöljyä
100-150 grammaa kinkkua, jonka voit myös korvata pekonilla (muista kuitenkin kypsentää se kunnolla)
150-200 grammaa mustikoita
suolaa
pippuria
parmesaania tarjoiluun

Keitä pasta runsaassa ja suolalla maustetussa vedessä al denteksi, kovankypsäksi. Kuullosta hienoksi silputtu sipuli oliiviöljyssä ja lisää pieneksi suikaloitu kinkku. Sekoita ja lisää mustikat. Anna mustikoiden pehmentyä. Voit nopeuttaa tätä rikkomalla mustikat sekoittaessa. Mausta suolalla sekä pippurilla ja tarjoile parmesaanin kanssa.

Vegaaniset viinikeksit (Biscotti ubriachi vegani)

Tarvitset:

9 ¼ desilitraa vehnäjauhoja
2 ¾ desilitraa kasviöljyä
2 ¾ desilitraa vegaanista punaviiniä (esimerkiksi
L'Auratae Nero d'Avola)
100 grammaa kuorittuja ja murskattuja saksanpähkinöitä
80 grammaa rusinoita
3 teelusikallista leivinjauhetta
2 ½ desilitraa sokeria

Sekoita yhteen kaikki muut ainekset paitsi sokeri. Muotoile massasta pieniä palloja ja kieritä ne sokerissa. Paista 180 asteessa noin 20 minuuttia.

Lähde: Ella Kanninen: Kotona Italiassa (Kustannusosakeyhtiö Tammi 2017)

***

 

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • card_kaappaus_keittiossa
      Kaappaus keittiössä

      Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!