Täydellisen rapea lopputulos vähällä vaivalla – tämä on ehdottomasti paras tapa kypsentää pekoni
Pekonin valmistukseen liittyy lukuisia niksejä, mutta jos tavoitteenasi on valmistaa rapeaa pekonia mahdollisimman vähällä sotkulla, uuni on tähän ehdottomasti paras vaihtoehto.
Viikonloppuaamut ovat mitä parhainta aikaa herkutella hieman runsaammalla aamupalalla. Vähällä vaivalla pääset, kun kypsennät pekonit pannun sijaan uunissa, jossa ne kypsyvät ihanan rapeiksi muiden aamupalatoimien lomassa.
Viisi vinkkiä pekonin valmistamiseen uunissa
1. Kuuma uuni takaa rapean lopputuloksen
Kuumenna uuni kuumaksi, 200 asteeseen. Helpoimmalla pääset, kun vuoraat uunipellin tai -vuoan huolellisesti foliolla, jolloin pekoneista valuva rasva ei pääse sotkemaan paikkoja.
2. Ritilän avulla superrapea lopputulos
Jos haluat tehdä pekoneista ekstarapeita, paista ne uunipellin päälle asetetun ritilän päällä. Ritilällä paistaminen takaa, että pekonit rapeutuvat tasaisesti joka puolelta. Jos sinulla ei ole ritilää, ei huolta! Myös pelkällä uunipellillä paistetut pekonit katoavat taatusti parempiin suihin.
3. Levitä yhteen kerrokseen
Levitä pekoniviipaleet yhteen kerrokseen ja varmista, etteivät ne pääse takertumaan toisiinsa. Näin takaat, että pekonit paistuvat kauttaaltaan rapeiksi.
Paista viipaleita uunissa noin 20 minuuttia, kunnes pekoni on muuttunut rapeaksi. Muista tarkkailla uunia, etteivät pekonit pääse palamaan.
4. Kuivaa talouspaperilla
Pekonit ovat yleensä hyvin rasvaisia, joten voi olla paikallaan kuivata niitä hetken talouspaperin päällä ennen tarjoilua.
5. Säästä rasva
Tämä vaihe ei tietenkään ole pakollinen, mutta kannattaa tiedostaa, että pekonista irronnut rasva sopii erinomaisesti vaikkapa kananmunien tai vihannesten paistamiseen.
Lähde: Delish
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"