Huomenta Suomessa perehdyttiin viikonloppuna hyvän kahvin saloihin. Keskustelua herättivät myös juontaja Nina Backmanin kahvinkeittorutiinit.
Mitkä kaikki seikat vaikuttavat kahvin makuun, ja miten kotona saa keitettyä hyvää kahvia? Muun muassa näihin kysymyksiin vastattiin lauantaina Huomenta Suomessa, kun studiovieraaksi saapui Arvid Nordqvistin maajohtaja Cecilia Mérus.
Kahvin makuun vaikuttaa esimerkiksi papujen jauhatusaste: mitä hienommaksi kahvi jauhetaan, sitä kauemmin vedellä kestää läpäistä se. Lopputuloksena saadaan vahvempaa kahvia.
Lue myös: Virossa repesi sanasota Pauligin kahvipaketista
Ninan kahvinkeittotapa jakaa mielipiteet
Keskustelua studiossa herätti myös kahvin keittäminen. Kahviasiantuntija Méruksen mukaan vedellä on iso merkitys kahvin makuun ja veden tulisi aina olla tuoretta.
Juontaja Nina Backman kertoi seuraavaksi omasta kahvinkeittorutiinistaan.
– Lataan kahvinkeittimen valmiiksi jo illalla ja napsautan päälle aamulla, Nina tunnusti.
Ninan puoliso ja juontajakollega Lorenz Backman tilitti aiheesta vielä lisää:
– Ja sillä samalla kannulla vielä, mihin se kahvi tippuu. Sillä kaadat sinne [vettä]. Se on ihan karsean näköinen. En edes kehtaa…jos tulee vieraita, haen kahvit jostain kahvilasta.