Nyt myydään nyyttipullia – tästä on kyse

nyyttipulla
Roosapullien lisäksi syöpätietoisuutta lisäävät nyt nyyttipullat. R-kioski/Propo

R-kioski tuo myyntiin nyyttipullat.

Syöpäsäätiön Roosa nauha -keräykseen liittyen on jo muutaman vuoden ajan myyty Lantmännen Unibaken valmistamia roosapullia. Nyt pullan voimalla lähtee syöpää vastaan taistelemaan myös R-kioski.

Nyyttipulla lisää tietoisuutta eturauhassyövästä

Seuraavat kuusi viikkoa R-kioskeista on saatavilla nyyttipullaa, tiedotteessa kerrotaan. Pullan ostamalla voi tukea eturauhassyövän oireiden tunnistamista ja siihen sairastuneiden arkea. 

Nyyttipullan avulla R-kioski ja Propo ry haluavat lisätä tietoisuutta eturauhassyövän oireista ja oireettomuudesta.

– Nyyttipullien avulla emme vain kerää rahaa Propon toimintaan, vaan samalla haluamme lisätä koko väestön tietoisuutta eturauhassyövästä, R-kioskin markkinointijohtaja Tarmo Kirjonen kertoo tiedotteessa.

Propo ry:n mukaan lahjoitusvaroilla järjestetään vertaisryhmiä eturauhasyöpään sairastuneille ja heidän läheisilleen sekä tilaisuuksia, joissa lisätään eturauhassyöpään liittyvää tietoisuutta. Propon toiminnanjohtaja Kimmo Järvinen muistuttaa, että eturauhassyöpä on Suomen yleisin syöpä.

Tällainen on nyyttipulla

R-kioskin mukaan nyyttipullia on tarkoitus leipoa ainakin 50 000 kappaletta. Pullia myydään kuuden viikon ajan 7.10. alkaen.

Nyyttipullat leivotaan turkulaisessa leipomo Rostenissa käsin. Resepti on suunniteltu yhdessä leipomon ja R-kioskin kanssa. 

– Nyyttipulla on pehmeä pulla, jossa on keskellä vanilja-jogurttitäyte. Nyyttipullan muotoilu ja täytteen pursotus tehdään leipomossa käsin, joten jokainen pulla voi olla hieman erilainen, leipomosta kuvaillaan.

Katso myös video: Tällaisia ovat eturauhassyövän oireet

Tällaisia ovat eturauhassyövän oireet 3:00
Nämä oireet kielivät eturauhassyövästä. 

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • masterchef2 (002)
      MasterChef Suomi

      MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.