Nyt myydään nyyttipullia – tästä on kyse
R-kioski tuo myyntiin nyyttipullat.
Syöpäsäätiön Roosa nauha -keräykseen liittyen on jo muutaman vuoden ajan myyty Lantmännen Unibaken valmistamia roosapullia. Nyt pullan voimalla lähtee syöpää vastaan taistelemaan myös R-kioski.
Nyyttipulla lisää tietoisuutta eturauhassyövästä
Seuraavat kuusi viikkoa R-kioskeista on saatavilla nyyttipullaa, tiedotteessa kerrotaan. Pullan ostamalla voi tukea eturauhassyövän oireiden tunnistamista ja siihen sairastuneiden arkea.
Nyyttipullan avulla R-kioski ja Propo ry haluavat lisätä tietoisuutta eturauhassyövän oireista ja oireettomuudesta.
– Nyyttipullien avulla emme vain kerää rahaa Propon toimintaan, vaan samalla haluamme lisätä koko väestön tietoisuutta eturauhassyövästä, R-kioskin markkinointijohtaja Tarmo Kirjonen kertoo tiedotteessa.
Propo ry:n mukaan lahjoitusvaroilla järjestetään vertaisryhmiä eturauhasyöpään sairastuneille ja heidän läheisilleen sekä tilaisuuksia, joissa lisätään eturauhassyöpään liittyvää tietoisuutta. Propon toiminnanjohtaja Kimmo Järvinen muistuttaa, että eturauhassyöpä on Suomen yleisin syöpä.
Tällainen on nyyttipulla
R-kioskin mukaan nyyttipullia on tarkoitus leipoa ainakin 50 000 kappaletta. Pullia myydään kuuden viikon ajan 7.10. alkaen.
Nyyttipullat leivotaan turkulaisessa leipomo Rostenissa käsin. Resepti on suunniteltu yhdessä leipomon ja R-kioskin kanssa.
– Nyyttipulla on pehmeä pulla, jossa on keskellä vanilja-jogurttitäyte. Nyyttipullan muotoilu ja täytteen pursotus tehdään leipomossa käsin, joten jokainen pulla voi olla hieman erilainen, leipomosta kuvaillaan.
Katso myös video: Tällaisia ovat eturauhassyövän oireet
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Henri Alénin italialainen tonnikala-papusalaatti eli insalata fagioli e tonno
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"