Nyt myydään nyyttipullia – tästä on kyse

nyyttipulla
Roosapullien lisäksi syöpätietoisuutta lisäävät nyt nyyttipullat. R-kioski/Propo

R-kioski tuo myyntiin nyyttipullat.

Syöpäsäätiön Roosa nauha -keräykseen liittyen on jo muutaman vuoden ajan myyty Lantmännen Unibaken valmistamia roosapullia. Nyt pullan voimalla lähtee syöpää vastaan taistelemaan myös R-kioski.

Nyyttipulla lisää tietoisuutta eturauhassyövästä

Seuraavat kuusi viikkoa R-kioskeista on saatavilla nyyttipullaa, tiedotteessa kerrotaan. Pullan ostamalla voi tukea eturauhassyövän oireiden tunnistamista ja siihen sairastuneiden arkea. 

Nyyttipullan avulla R-kioski ja Propo ry haluavat lisätä tietoisuutta eturauhassyövän oireista ja oireettomuudesta.

– Nyyttipullien avulla emme vain kerää rahaa Propon toimintaan, vaan samalla haluamme lisätä koko väestön tietoisuutta eturauhassyövästä, R-kioskin markkinointijohtaja Tarmo Kirjonen kertoo tiedotteessa.

Propo ry:n mukaan lahjoitusvaroilla järjestetään vertaisryhmiä eturauhasyöpään sairastuneille ja heidän läheisilleen sekä tilaisuuksia, joissa lisätään eturauhassyöpään liittyvää tietoisuutta. Propon toiminnanjohtaja Kimmo Järvinen muistuttaa, että eturauhassyöpä on Suomen yleisin syöpä.

Tällainen on nyyttipulla

R-kioskin mukaan nyyttipullia on tarkoitus leipoa ainakin 50 000 kappaletta. Pullia myydään kuuden viikon ajan 7.10. alkaen.

Nyyttipullat leivotaan turkulaisessa leipomo Rostenissa käsin. Resepti on suunniteltu yhdessä leipomon ja R-kioskin kanssa. 

– Nyyttipulla on pehmeä pulla, jossa on keskellä vanilja-jogurttitäyte. Nyyttipullan muotoilu ja täytteen pursotus tehdään leipomossa käsin, joten jokainen pulla voi olla hieman erilainen, leipomosta kuvaillaan.

Katso myös video: Tällaisia ovat eturauhassyövän oireet

Tällaisia ovat eturauhassyövän oireet 3:00
Nämä oireet kielivät eturauhassyövästä. 

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • card_kaappaus_keittiossa
      Kaappaus keittiössä

      Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!