Nyt on helppoa! Vartissa valmista lohiruokaa ylistetään vuolaasti: "Tämä resepti ei koskaan petä"
Tämä herkullinen lohiruoka valmistuu melkein itsestään – ja maistuu suorastaan taivaalliselta, lupaa ruokatoimittaja Sheela Prakash.
Yksi arjen luottoraaka-aineista suomalaisissa kotitalouksissa on lohi. Suosikkikalasta valmistuu herkullisia klassikoita, kuten uunilohta, lohikiusausta ja lohikeittoa.
Lohi on siitä mainio raaka-aine, että sitä voi erilaisin maustein varioida todella monipuolisesti. Tämä The Kitchn -ruokasivuston erinomainen lohiruoka maistuu erityisesti aasialaisita mauista pitäville.
Vartissa valmis lohiruoka
The Kitchn -sivuston ruokatoimittaja kehuu helppoa lohireseptiä vuolaasti.
– Seuraavan kerran, kun mietit, miten maustaisit lohen tällä kertaa, nappaa kaapista hunajapurkki ja soijapullo. Nämä kaksi raaka-ainetta yhdistettynä valkosipulin ja limen kanssa luovat makeansuolaisen glaseerauksen pannulla paistetulle lohelle, toimittaja Sheela Prakash ylistää.
Prakashin mukaan helppo lohiruoka valmistuu vartissa ja siitä ei voi olla pitämättä.
– Tämä resepti ei koskaan petä. Lohesta tulee makeaa hunajan ja hapanta limen ansiosta, ja kaiken tasapainoittaa suolainen soija sekä valkosipuli.
Hunajaglaseerattu lohi
2 valkosipulinkynttä
0,7 dl hunaja
3 rkl soijakastiketta
2 rkl limen mehua
4 lohifileetä
Paistamiseen: Öljyä
(Tarjoiluun: Korianteria)
1. Hienonna valkosipulinkynnet ja aseta kulhoon. Lisää hunaja, soijakastike ja limemehu. Sekoita.
2. Taputtele lohifileiden pinnat kuivaksi esimerkiksi talouspaperilla. Mausta molemmat puolet halutessasi suolalla.
3. Kuumenna pannulla keskilämmöllä öljy. Lisää lohifileet paistumaan nahkapuoli ylöspäin. Paista noin 5 minuuttia.
4. Käännä lohifileet ja paista vielä pari minuutia. Lisää lohifileiden päälle pannulle myös kastike.
5. Anna kastikkeen kiehua miedolla lämmöllä muutaman minuutin. Lusikoi kastiketta välillä fileiden päälle. Muista, että lohta ei kannata ylikypsentää, joten vähennä rohkeasti paistoaikaa tarvittaessa.
6. Koristele lohifileet halutessasi korianterilla ja tarjoile esimerkiksi riisin, perunoiden tai salaatin kera.
Lähde: The Kitchn
***
Testaa myös hyvä uunilohiresepti:
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Henri Alénin italialainen tonnikala-papusalaatti eli insalata fagioli e tonno
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"