Testaa lohiruoka, joka on Delish-ruokasivuston mukaan "addiktoivin lohiresepti ikinä".
Vaikka espoolainen kalakauppias kehoittaakin kokeilemaan monipuolisesti erilaisia kalalajeja ruoanlaitossa ja jättämään norjanlohen vähemmälle, on herkullisille lohiruoillekin oma paikkansa suomalaisten ruokapöydässä.
Tämä Delish-ruokasivuston lohiresepti kerää ylistystä, sillä se on helppo, nopea ja makumaailmaltaan suorastaan koukuttava. Lohi saa ylleen makeansuolaisen kastikkeen, jota tekee mieli nuolla suoraan lautaselta.
Hunaja-valkosipulilohi
0,8 dl hunajaa
0,6 dl soijakastiketta
2 rkl sitruunan mehua
1 tl chilihiutaleita
3 rkl ekstraneitsytoliiviöljyä
4 lohifilettä (á 170 g)
Suolaa
Mustaapippuria
3 valkosipulinkynttä hienonnettuna
1 sitruuna renkaiksi viipaloituna
Tuoretta lehtipersiljaa
1. Sekoita kulhossa hunaja, soijakastike, sitruunan mehu ja chilihiutaleet.
2. Kuumenna iso pannu ja lisää 2 rkl oliiviöljyä. Kun öljy on kuumaa, mutta ei vielä savuavaa, lisää lohifileet pannulle. Mausta suolalla ja pippurilla. Paista fileitä muutaman minuutin ajan, käännä ne paistinlastalla ja lisää loput oliiviöljystä.
3. Lisää hienonnetut valkosipulinkynnet pannulle ja paista noin minuutin. Lisää sitten hunajakastike sekä sitruunaviipaleet. Keittele kastiketta hetken kokoon.
4. Sivele valmiita lohifileitä kastikkeella ja koristele annos sitruunaviipaleilla sekä lehtipersiljalla.
Lähde: Delish
Testaa myös toinen koukuttava lohiresepti:
9:00