Ruokatoimittaja vinkkaa helpon tavan valmistaa lohta.
The Kitchn -sivuston ruokatoimittaja Kelli Foster vinkkaa helpon ohjeen, joka on täydellinen arki-illan pelastaja.
Ruokatoimittajan ehdottomia arkiruokasuosikkeja ovat supernopeasti ja helposti valmistuvat ateriat, jotka tuntuvat silti hienostuneita. Sellainen on myös tämä helppo lohiateria.
– Lohi kypsyy uskomattoman meheväksi ja saa täydellisen rapean pinnan. Loppusilauksen tekee mitä maukkain kastike.
Ruokalajin hienous piilee siinä, että tarviset vain kourallisen aineksia, muutaman minuutin valmistelua ja yhden pannun.
– Valmistaminen alusta loppuun vie vain 15 minuuttia. Tästä ei ruoanlaitto enää paremmaksi muutu!
Lue myös: Kalahuomio! Syöntisuositukset muuttuivat Suomessa
Helppo sitruuna-voilohi
2 valkosipulinkynttä
1 sitruuna
4 rkl voita
4 lohifileepalaa (n. 170 g/ kpl)
ripaus suolaa
1/4 tl mustapippuria
1 rkl oliiviöljyä
1 dl kanalientä
(lehtipersiljaa)
- Hienonna valkosipulinkynnet. Purista sitruunasta noin 2 rkl mehua.
- Taputtele lohifileepalojen pinnat kuiviksi talouspaperilla. Mausta suolalla ja pippurilla.
- Kuumenna oliiviöljy isolla pannulla keskilämmöllä. Laita lohifileepalat pannulle nahkapuoli ylöspäin ja paina varovasti lastalla pannua vasten. Paista noin 5 minuuttia. Nosta fileepalat sitten lautaselle nahkapuoli lautasta vasten.
- Lisää pannulle voi. Kuullota valkosipuleita voissa noin 30 sekuntia. Lisää sitruunamehu, ripaus suolaa ja kanaliemi. Sekoita.
- Laita lohifileepalat takaisin pannulle nahkapuoli alaspäin ja lusikoi kastiketta päälle. Kypsennä pari minuuttia, kunnes kastike hieman paksuuntuu ja lohi on kypsää. Viimeistele annos lehtipersiljalla.
Lue myös: Tätä kalaa kannattaa nyt ostaa – edullinen kilohinta ja helppo käsitellä!
Katso myös: Savukalaa puolet halvemmalla ruokakaupasta
0:44
Lähde: The Kitchn