Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Superrapea kuori ja suussa sulava lopputulos vain 10 minuutissa – tätä lohireseptiä on kokeiltava!

7:55img
Kokeile myös Kari Aihisen lohipastaa.
Julkaistu 01.01.2019 14:02

Laura Matilainen

laura.matilainen@mtv.fi

Uskomattoman maukkaalla ja rapealla kuorella varustettu lohifilee valmistuu lautasellesi kymmenessä minuutissa. Kuulostaa hyvältä, vai mitä?

Tämän nopeasti valmistuvan ruokalajin salaisuus piilee mausteseoksessa, joka kätkee sisäänsä monia tuttuja mausteita; paprikaa, valkosipulijauhetta, kuivattua oreganoa, cayenne-pippuria ja suolaa.

Mausteseoksella peitetty kala paistetaan superrapeaksi todella kuumalla pannulla. Hetken päästä sinua odottaa väriltään tumma, suutuntumaltaan rapea ja maultaan suussa sulava ateria. 

LUE MYÖS: Kyllästyttääkö perinteinen uunilohi? Kokeile näitä kolmea herkullista reseptiä – tarvitset vain kolme ainesosaa

Voit tarjoilla hetkessä valmistuvan kalaruoan lempilisukkeidesi, esimerkiksi riisin ja vihannesten kera.  

Musta cajun lohi (4 annosta)

1 rkl + 1 tl makeaa paprikajauhetta
1 tl valkosipulijauhetta
1 tl kuivattua oreganoa
1 tl suolaa
¼ tl cayenne-pippuria
2 rkl oliiviöljyä
4 lohifileetä
Tarjoiluun sitruunaviipaleita

Sekoita keskenään mausteet. Paina lohileet lihapuoli alaspäin mausteseokseen niin, että kala maustuu kokonaan. Kuumenna öljy laakeassa pannussa keskilämmöllä. Lisää fileet pannuun nahkapuoli ylöspäin ja paista noin kolmen minuutin ajan, kunnes fileet ovat saaneet tummaa väriä.

Käännä ja anna kypsyä 5–7 minuuttia riippuen fileiden paksuudesta. Jos kalan nahka meinaa palaa, pienennä lämpöä.

cajun lohi

Lähde: TheKitchn

Tuoreimmat aiheesta

Kala