Uskomattoman maukkaalla ja rapealla kuorella varustettu lohifilee valmistuu lautasellesi kymmenessä minuutissa. Kuulostaa hyvältä, vai mitä?
Tämän nopeasti valmistuvan ruokalajin salaisuus piilee mausteseoksessa, joka kätkee sisäänsä monia tuttuja mausteita; paprikaa, valkosipulijauhetta, kuivattua oreganoa, cayenne-pippuria ja suolaa.
Mausteseoksella peitetty kala paistetaan superrapeaksi todella kuumalla pannulla. Hetken päästä sinua odottaa väriltään tumma, suutuntumaltaan rapea ja maultaan suussa sulava ateria.
Voit tarjoilla hetkessä valmistuvan kalaruoan lempilisukkeidesi, esimerkiksi riisin ja vihannesten kera.
Musta cajun lohi (4 annosta)
1 rkl + 1 tl makeaa paprikajauhetta
1 tl valkosipulijauhetta
1 tl kuivattua oreganoa
1 tl suolaa
¼ tl cayenne-pippuria
2 rkl oliiviöljyä
4 lohifileetä
Tarjoiluun sitruunaviipaleita
Sekoita keskenään mausteet. Paina lohileet lihapuoli alaspäin mausteseokseen niin, että kala maustuu kokonaan. Kuumenna öljy laakeassa pannussa keskilämmöllä. Lisää fileet pannuun nahkapuoli ylöspäin ja paista noin kolmen minuutin ajan, kunnes fileet ovat saaneet tummaa väriä.
Käännä ja anna kypsyä 5–7 minuuttia riippuen fileiden paksuudesta. Jos kalan nahka meinaa palaa, pienennä lämpöä.
Lähde: TheKitchn