Nyt on nerokas aamupala kananmunista! Jos pidät uunifetapastasta, ota tämä heti kokeiluun
Uunifetamunissa ei ole pastaa, joten ne soveltuvat täydellisesti vaikkapa aamiaiselle tai brunssille.
Kaikki ovat taatusti kuulleet maailmallakin suursuosioon nousseesta uunifetapastasta, ja moni jopa sitä kokeillutkin. Liemessä-ruokabloggaaja Jenni Häyrisen resepti löi TikTokin myötä läpi myös Jenkeissä.
Resepti sopii täydellisesti omien versioiden kehittelyyn ja nyt siitä onkin johdettu aamiaiselle tai brunssille sopiva ohje. Delishin uunifetamunissa ei käytetä pastaa, vaan nimensä mukaisesti kananmunia sekä valkoisia papuja. Resepti muistuttaakin hieman uunifetapastan ja shakshukan rakkauslasta.
Uunifetamunien kanssa kannattaa tarjoilla esimerkiksi rapeaa leipää, jonka avulla lautaselta voi kaapia viimeisetkin kastikkeen rippeet.
Uunifetamunat
(2-4 annosta)
800 g kirsikkatomaatteja
1 tölkki (noin 425 g) valkoisia papuja (nesteet pois valutettuna ja kuivattuna)
1 salottisipuli kuorittuna ja pituussuunnassa neljään osaan leikattuna
1 tl kuivattua oreganoa
0,5 dl puolitettuja Kalamata-oliiveja
0,75 dl + 1 rkl oliiviöljyä
suolaa
mustapippuria
chilihiutaleita
noin 225 g kokoinen pala fetaa valutettuna
4 suurta kananmunaa huoneenlämpöisenä
basilikan lehtiä koristeeksi
rapeaa leipää tarjoiluun
1. Esilämmitä uuni 200 asteeseen.
2. Yhdistä halkaisijaltaan noin 30 cm leveässä uunivuoassa tai suuressa, uunin kestävässä paistinpannussa tomaatit, pavut, sipuli, oregano sekä oliivit. Ripottele päälle 0,75 dl oliiviöljyä ja mausta suolalla, pippurilla sekä chilihiutaleilla.
3. Aseta fetapalanen tomaattiseoksen keskelle ja valuta sen päälle vielä ruokalusikallinen oliiviöljyä. Ripottele fetan pintaan hieman myös mustapippuria ja chilihiutaleita.
4. Kypsennä uunissa noin 30 minuuttia ja ota vuoka sitten pois uunista. Sekoita vuoan sisältöä sen verran, että sulanut feta sekoittuu tasaisesti muiden ainesten kanssa.
5. Siirrä vuoka takaisin uuniin vielä 15 minuutiksi. Ota vuoka pois uunista ja laske uunin lämpötila 190 asteeseen.
6. Sekoita vuoan sisältö taas kertaalleen kunnolla sekaisin ja tee kastikkeeseen sitten neljä "kuoppaa". Riko jokaiseen kuoppaan yksi kananmuna ja paista uunissa, kunnes valkuainen on asettunut, noin 8–10 minuutin ajan.
7. Ota vuoka uunista ja mausta munat suolalla ja pippurilla ja koristele basilikan lehdillä. Tarjoile leivän kanssa.
Resepti: Delish
Videolla: Testaa myös uunifetaraviolit
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku