Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Simppeli pannukakkuohje kerää ylistystä: "Uskomattoman hyvä"

0:42img
KATSO MYÖS VIDEO: Maistuisiko sittenkin perinteinen pannukakku? Näin se kannattaa tehdä.
Julkaistu 04.01.2024 08:01

Petra Tuominen

petra.tuominen@mtv.fi

Tämä pannukakku saavutti viime vuonna suuren suosion ruokasivustolla.

Kerroimme aiemmin MTV Uutisten Makuja-ruokasivujen viime vuoden suosituimmista ruokaohjeista. Suomalaisia kotikokkeja innostivat vuonna 2023 muun muassa Vappu Pimiän yön yli -sämpylät, Maisemakahvilan raparperipiirakka sekä helppo itkukana.

Lue lisää: Maistoitko jo supersuosittuja yön yli -sämpylöitä? Testaa vuoden ehdottomat hittiruoat

The Kitchn -ruokasivuston lukijat sen sijaan villiintyivät viime vuonna tietystä pannukakkuohjeesta. Sivuston suosituimmaksi reseptiksi nimittäin nousi saksalainen omenapannukakku. Reseptin vinkkasi ruokatoimittaja Kelli Foster.

– Luettuani kaikki ylistävät arviot minunkin oli kokeiltava pannukakun tekemistä – ja tulos oli uskomattoman hyvä. Pannukakku valmistuu perusraaka-aineista 30 minuutissa ja paistetaan uunissa. Aion tehdä tätä jatkossakin, toteaa sivuston ruokatoimittaja Kristina Razon.

Jos julkaisu ei näy, katso se täältä.

Pannukakkuohje on kerännyt kehuja erityisesti helppoudestaan ja lopputulos herkullisuudestaan. Kelli Fosterin saksalainen pannukakku aateloidaan karamellisoituneilla omenoilla. 

Saksalainen pannukakku valmistetaan hollantilaisen pannukakun tapaan valurautapannulle. Pannun koko tulisi olla halkaisijaltaan noin 24–26 cm.

Saksalainen omenapannukakku

3  kananmunaa 
1,25 dl täysmaitoa
1 iso omena (esim. Granny Smith, Pink Lady)
60 g voita
2 + 1 rkl sokeria
½ tl kanelia
1/4 tl muskottipähkinää raastettuna
1 tl vaniljauutetta (tai 2 tl vaniljasokeria)
1/4 tl suolaa
1 dl vehnäjauhoja
Tarjoiluun:
Tomusokeria

  1. Mittaa kulhoon munat ja maito. Anna lämmetä huoneenlämpöisiksi, noin 30 minuutin ajan.
  2. Aseta ritilä uunin keskiosaan ja laita uuni kuumenemaan 220 asteeseen.
  3. Kuori omena. Puolita ja poista siemenkota. Viipaloi omena ohuiksi siivuiksi.
  4. Sulata voi valurautapannussa keskilämmöllä. Lisää omenaviipaleet ja ripottele päälle 2 rkl sokeria, kaneli ja raastettu/jauhettu muskottipähkinä. Paista välillä sekoittaen, kunnes omenat ovat pehmeitä ja hieman karamellisoituneita reunoilta.
  5. Lisää jäljellä oleva 1 rkl sokeria munien ja maidon joukkoon kulhoon. Lisää vaniljauute/vaniljasokeri, suola ja vehnäjauhot. Vatkaa tasaiseksi seokseksi.
  6. Levitä pannulla olevat omenat tasaisesti ja kaada taikina omenoiden päälle. Paista uunissa 12-15 minuutin ajan, kunnes keskusta on hyytynyt.
  7. Viimeistele tomusokerilla. 

Lue myös: Yllättävä raaka-aine tekee pannukakusta täydellisen rapeaa ja pehmeää – tätä on kokeiltava!

Lähde: The Kitchn

Tuoreimmat aiheesta

Ruoka