Onko suomalaisgrillien järkäleleipä porilainen jo sinulle tuttu juttu? Testaa legendaarista herkkua Voileipäkirjan (Readme 2019) reseptillä.
Mikko Takalan ja Sami Rekolan Voileipäkirja-teoksessa (Readme 2019) esitellään monta suomalaisten rakastamaa leipäklassikkoa. Mukana on esimerkiksi legendaarinen, grillattu kinkku-juustovoileipä qroque monsieur. Ranskalainen brasserie-klassikko croque monsieur on leipä, joka kuuluu lähes yleissivistykseen.
Lisäksi kirjasta löytyy myös kotimaisia erikoisuuksia, kuten Porin oma vahvistus, legendaarinen porilainen.
– Porilainen on meidän nakkikioskimme legenda – ja syystäkin, Takalan ja Rekolan Voileipäkirjassa ylistetään.
Porilainen valmistuu kotoisasti paahtoleivästä, paksusta makkaraviipaleesta, sipulista, sinapista, ketsupista ja kurkkusalaatista.
–Viisaammat väittävät, että porilaisen aito ja alkuperäinen makkara olisi laatuaan metsästäjää, mutta ihan hyvää tulee sipuliteellä ja jahdillakin, Voileipäkirjassa luvataan.
Porilainen
8 paahtoleipäviipaletta
4 paksua viipaletta sipulitee-, jahti- tai metsästäjänmakkaraa
1 sipuli hienonnettuna
sinappia
ketsuppia
kurkkusalaattia
Paahda paahtoleivät pannulla. Paista makkaraviipaleet voissa kauniin ruskeiksi. Jaa makkarasiivut leipien päälle ja mausta sipulilla, sinapilla, ketsupilla ja kurkkusalaatilla. Laita jäljelle jääneet leipäviipaleet kanneksi ja nauti.
Lue myös: Oletko koskaan maistanut? Jokaisen tulisi testata edes kerran elämänsä aikana: "Ehkä maailman paras voileipä"
Lähde: Mikko Takala & Sami Rekola, Voileipäkirja (Readme 2019)
Iskikö suolaisen himo? Näin teet itse pekonisuolaa:
Sisältö ei valitettavasti ole saatavilla.