Vuokaruoat ovat arjen pelastajia, toteaa ruoka-alan monitaituri, Hellapoliisina tunnettu Kati Jaakonen.
Uunivuoassa voi valmistaa monenlaisia näppäriä ja maistuvia arkiruokia. MTV Uutisten Makuja-ruokasivuilla vinkattiin aiemmin ohje muun muassa Kari Aihisen janssoninkiusaukseen sekä Pirjo Toikkasen takuuvarmaan kaalilaatikkoon.
Uunissa valmistuu ripeästi myös tämä ruokaguru Kati "Hellapoliisi" Jaakosen loihtima lohiruoka, joka saa välimerellisen vivahteen.
– Helpot vuokaruoat pelastavat arjessa. Ihanat maut ja kauniit värit houkuttavat ruokapöytään, Kati toteaa ohjeestan.
Lohivuoka, johon voit käyttää valmisruokahyllyn kypsiä pariisinperunoita
Helpon lohivuoan ideana on, että keittiössä voi myös oikaista. Vuokaruoka valmistuu nimittäin valmiiksi kypsennetyistä pariisinperunoista, joita voit ostaa kaupasta. Jos ohjeessa käytettävä tapenade ei innosta, Kati vinkkaa toisen ratkaisun:
– Tapenaden voit korvata myös vihreällä tai punaisella pestolla.