Helppo lohivuoka – voit käyttää valmiita perunoita!
Julkaistu
Helpot vuokaruoat pelastavat arjessa. Ihanat maut ja kauniit värit houkuttavat ruokapöytään. Tapenaden voit korvata myös vihreällä tai punaisella pestolla.
Ainekset
- 700 g kypsiä pariisinperunoita
- 100 g tapenadea (tai pestoa)
- 800 g – 1 kg lohifilee
- suolaa
- 1 sitruuna
- 100 g fetajuustoa
- 1 dl aurinkokuivattuja kirsikkatomaatteja
- tuoretta oreganoa
Valmistusohje
Lohivuoka valmistuu näin:
- Laita kypsät pariisinperunat kulhoon ja sekoita joukkoon tapenade. Laita perunat reunalliseen, leivinpaperilla vuorattuun uunivuokaan.
- Leikkaa lohifilee neljään tai viiteen osaan ja osat vielä keskeltä kevyesti kahteen osaan, mutta siten, että nahka jää kiinni. Taita lohipalat medaljongeiksi ja nosta vuokaan. Ripottele pinnalle hieman suolaa.
- Leikkaa sitruuna lohkoiksi ja nosta kalapalojen päälle. Murenna pinnalle fetajuustoa. Laita aurinkokuivatut kirsikkatomaatit perunoiden joukkoon ja laita päälle vielä muutama oksa oreganoa.
- Kypsennä 175–200 asteessa 20-30 minuuttia, kunnes kala on sopivan kypsää ja perunat lämpimiä.
- Koristele oreganolla.
Vinkki! Mikäli haluat kalaan kauniin paistopinnan, paista se kevyesti pannulla ennen uuniin laittoa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Mokkapalamutakakku
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa