Oletko testannut tätä hämmentävän hyvää spagettiruokaa? Yksinkertaista, mutta todella hyvää: "Nopea ja helppo valmistaa"
Sivumaku-ruokablogin Jani Kinnunen kertoo, miten valmistuu hänen kaikkien aikojen pastasuosikkinsa, spaghetti alle vongole.
– Tässä lempiruokani kaikista maailman herkuista. Valmistettuna niin yksinkertaisena kuin sen tuleekin olla, Sivumaku-ruokabloggaaja Jani Kinnunen ylistää.
Jani kirjoittaa olevansa itsekin hämmentynyt siitä, miten näinkin yksinkertainen ruoka voi olla se kaikkein herkullisin.
– Spaghetti alle vongole eli simpukkapasta on nopea ja helppo valmistaa ja vie ajatukseni heti Amalfin rannikolle ja Napoliin. Ruokalaji on raaka-aineiden juhlaa, jossa jokainen osatekijä on merkittävä.
Ruokabloggaaja tähdentää, että raaka-aineiden täytyy tässä reseptissä olla laadukkaita ja niiden keskinäinen suhde oikea. Hän kertoo rakastavansa ruokalajin valmistuksessa erityisesti pientä näpertelyä simpukoiden kanssa-
– Sydänsimpukoiden löytäminen on paikoin haasteellista ja kilon pussihinta vaihtelee 15 ja 25 euron välillä. Riippuen illallisen kokonaisuudesta kilon pussi riittää 2-4 syöjälle.
Lue lisää ja katso resepti Sivumaku-blogista: Spaghetti alle Vongole
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku