Herkullista avokadoa on mahdollista myös grillata.
Grillattu avokado on takuuvarma herkku. Reseptin on laatinut Nikke Häggström, joka sijoittui toiseksi grillauksen suomenmestaruuskilpailussa.
Grillattu avokado
1 kypsä avokado
suolaa
mustapippuria
1 sitruunan mehu
tuoretta inkivääriä
tuoretta chiliä
oliiviöljyä
1. Puolita avokado, irrota kivi ja leikkaa kuoreen maustumista edistävät ristikkoviillot niin, että liha jää kiinni kuoreen.
2. Mausta avokadonpuolikkaat suolalla, mustapippurilla, sitruunamehulla ja oliiviöljyllä. Lisää päälle silputtu chili ja inkivääri.
3. Anna avokadojen kypsyä grillissä 5–7 minuuttia. Halutessasi voit maustaa avokadot kääntämisen jälkeen esimerkiksi valkosipulilla ja parmesan-juustoraasteella.
Lähde: Lidl