Pesto sopii moniin erilaisiin ruokiin ja se on helppo valmistaa myös itse. Kokeile erilaista pestoa ja lisää joukkoon avokadoa!
Avokado käy moneen eri ruokaan ja sitä voi käyttää myös kauneudenhoidossa pehmentävänä naamiona. Tällä herkullisella ohjeella valmistat avokadosta maukasta pestoa. Avokado tekee pestosta ihanan kermaisen ja se sopii loistavasti vaikka pastan kastikkeeksi.
Avokadopesto
3 rkl oliiviöljyä
3 valkosipulin kynttä paloiteltuna
1 kypsä avokado, leikkaa puoliksi ja poista kivi
1 ruukku tuoretta basilikaa
0,8 dl paloiteltuja saksanpähkinöitä
3 rkl sitruunanmehua
suolaa ja pippuria
Laita valkosipulit ja öljy kuumalle pannulle. Kun ne alkavat tiristä, ota pannu pois liedeltä. Kaada öljy ja valkosipuli tehosekoittimeen. Lisää joukkoon avokado, basilika, saksanpähkinät ja sitruunanmehu. Anna sekoittua, kunnes ainekset ovat huolella sekoittuneet. Mausta suolalla ja pippurilla.
Tarjoile heti tai laita peitettynä jääkappiin. Säilyy jääkaapissa noin kolme päivää.
Lähde: Health