Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Avokadosta on moneksi – valmista herkullista pestoa

shutterstock_298034351
Lisäämällä pestoon avokadoa saat siitä herkullisen kermaisaa. Shutterstock
Julkaistu 02.09.2016 17:30

Emmi Kärkkäinen

Pesto sopii moniin erilaisiin ruokiin ja se on helppo valmistaa myös itse. Kokeile erilaista pestoa ja lisää joukkoon avokadoa!

Avokado käy moneen eri ruokaan ja sitä voi käyttää myös kauneudenhoidossa pehmentävänä naamiona. Tällä herkullisella ohjeella valmistat avokadosta maukasta pestoa. Avokado tekee pestosta ihanan kermaisen ja se sopii loistavasti vaikka pastan kastikkeeksi.

Avokadopesto

3 rkl oliiviöljyä

3 valkosipulin kynttä paloiteltuna

1 kypsä avokado, leikkaa puoliksi ja poista kivi

1 ruukku tuoretta basilikaa

0,8 dl paloiteltuja saksanpähkinöitä

3 rkl sitruunanmehua

suolaa ja pippuria

Laita valkosipulit ja öljy kuumalle pannulle. Kun ne alkavat tiristä, ota pannu pois liedeltä. Kaada öljy ja valkosipuli tehosekoittimeen. Lisää joukkoon avokado, basilika, saksanpähkinät ja sitruunanmehu. Anna sekoittua, kunnes ainekset ovat huolella sekoittuneet. Mausta suolalla ja pippurilla.

Tarjoile heti tai laita peitettynä jääkappiin. Säilyy jääkaapissa noin kolme päivää.

Lähde: Health

Tuoreimmat aiheesta

Avokado