Monikäyttöinen avokado sopii myös italialaistyyppisen pestokastikkeen raaka-aineeksi.
Kermainen avokadopesto on täynnä hyviä rasvoja ja siinä on ihanan täyteläinen koostumus. Avokadopesto sopii täydellisesti pastakastikkeeksi esimerkiksi täysjyväspagetille.
Kevyemmän aterian saat, kun korvaat pastan suikaloidulla kesäkurpitsalla.
Avokadopesto
Tarvitset
3 rkl ekstra-neitsytoliiviöljyä
3 valkosipulinkynttä
1 kypsä avokado
2,5 dl tuoretta basilikaa
0,75 dl saksanpähkinärouhetta
3 rkl sitruunamehua
suolaa
pippuria
Tee näin
1. Kuullota hienonnettu valkosipuli öljyssä miedolla lämmöllä, mutta varo ettei se pala.
2. Laita avokado, valkosipuliöljy, basilika, pähkinärouhe ja sitruunamehu tehosekoittimeen ja soseuta tasaiseksi tahnaksi.
3. Mausta suolalla ja pippurilla, maistamalla pääset parhaaseen lopputulokseen.
Avokadopesto on parhaimmillaan, kun sen tarjoilee heti. Tarvittaessa se säilyy muovikelmulla peitettynä jääkaapissa noin kolme päivää.
Lähde: Health.com
Sisältö ei valitettavasti ole saatavilla.