HK:n tuotekehityskokki Sami Lamminaho on kehitellyt täksi jouluksi konstin, jolla kinkkuun saadaan takuulla rapea pinta.
HK:n teettämän tutkimuksen mukaan yhä useampi suomalainen valitsee joulupöytäänsä pienen, noin kilon painoisen kinkun. Pieni kinkku sopii mainiosti nautittavaksi paitsi sellaisenaan, myös friteerattuna. Kyllä, luit oikein!
Tänä jouluna pieni kinkku kuorrutetaan pankojauhoilla ja upotetaan muutamaksi minuutiksi kuumaan öljyyn, jonka ansiosta kinkkuun saadaan todella rapea, kullankeltainen pinta.
Jos perinteinen kinkkukuorrutus on ennemminkin sinun juttusi, poimi vinkit kinkun kuorruttamiseen tästä.
Friteerattu pikkukinkku
1 kpl pieni juhlakinkku (n.1,2 kg)
3 rkl Dijon
sinappia
1 keltuainen
100 g pankojauhoja (voit myös käyttää tavallisia korppujauhoja tai raastettua leipää)
2 l öljyä, esim. syväpaistoon soveltuva rypsiöljy (tavallinen rypsiöljy kuohuu helposti)
Paista kinkku pakkauksessaan haluamaasi kypsyyteen ja anna jäähtyä puolisen tuntia. Sekoita pienessä kulhossa sinappi ja keltuainen. Sivele seos tasaisesti kinkun pintaan ja pyöritä kinkku pankojauhoissa kauttaaltaan.
Kaada öljy vetoisuudeltaan vähintään neljän litran kattilaan. Kuumenna öljy 180 asteeseen. Käytä apuna paistolämpömittaria. Upota kinkku reikäkauhalla varovasti rasvaan ja paista noin 2-3 minuuttia tai kunnes pinta on kullan ruskea. Nosta kinkku muutaman talouspaperipalan päälle, anna levätä muutama minuutti. Tarjoile haluamallasi tavalla.
Lähde: HK