Omituinen hittipizza, joka myy kuin häkä Porvoossa: "Ollut porvoolaisten suosiossa jo 13 vuotta"
Ravintolaruoan tilauspalvelu Pizza-online.fi:n mukaan pizza maistuu erityisen hyvin suomalaisille joulun jälkeen. Vuoden suurin menekkipäivä on uudenvuodenpäivä. Alueellisia erojakin löytyy: esimerkiksi porvoolaisten hittipizza saattaa ihmetyttää muualla Suomessa.
Uudenvuodenpäivä on monelle pizzerialle vuoden kiireisin päivä, selviää Pizza-online.fi:n tilastoista. Suomalaisten ruoka-aarteeksikin valitun pizzan lisäksi palvelun käyttäjille maistuvat paikalliset erikoisuudet.
Uutenavuotena tilausten kärjessä on tietenkin pizza, mutta myös muita annoksia tilataan koko ajan enemmän. Esimerkiksi thaimaalainen ruoka ja sushi sekä paikalliset erikoisuudet ovat nousussa tilauslistoilla.
Porvoossa laitetaan ranskalaisia pizzan päälle
Ravintolapalvelun mukaan pizzantäytteistä löytyy paikallisia erikoisuuksia eri puolelta Suomessa. Esimerkiksi oululaisessa pizzeriassa pizza nautitaan majoneesin kera.
– Majoneesia sisältävät pizzat myyvät eniten. Valmistamme majoneesin itse ja siinä on salainen resepti. Majoneesistamme on tullut niin suosittua, että sitä haetaan jopa pulloittain synttärilahjoiksi, Pizzeria Santa Marian omistaja Kusay Sherifi kertoo.
Porvoolaisilla sen sijaan on todella yllättävä pizzan täyte: ranskalaiset perunat.
– Muualla Suomessa annoksemme voi kuulostaa erikoiselta, mutta porvoolaisten suosiossa on ollut jo 13 vuotta Porvoon Pizza, jonka päällä on ranskalaisia perunoita. Tiedämme jo etukäteen täyttää varastot, sillä uudenvuodenpäivänä on ruuhkaa luvassa, Viking Pizzeria Porvoon omistaja Bastret Dushi kertoo.
Lähde: Pizza-online.fi
***
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku