Ötököitä ja hiilellä värjättyä lihaa – söisitkö näitä trendiruokia?
Trendiruoaksi nousee välillä mitä kummallisempia asioita. Ensi vuoden trendeiksi ennustetaan esimerkiksi suolaista jogurttia ja kurkkuvettä.
Ennustukset tulevista ruokatrendeistä eivät ole täysin tuulesta temmattuja, vaan itseasiassa valtava määrä alan ammattilaisia kerää ne yhteen. Trendejä ennustavat pääsääntöisesti keittiömestarit ympäri maailman.
Tämän vuoden ehkä suurimmaksi hitiksi nousi lehtikaali. Ensi vuodelle on sen sijaan ennustettu mitä oudoimpien ruokien nousevan trendikkäiksi.
Ötökät
Niin kamalalta kuin se kuulostaakin, ötököistä on ennustettu tulevan huikea trendi. Maailma ei kuitenkaan ilmeisesti vielä ole valmis kokonaisena rouskutettaviin torakoihin, vaan pehmeä lasku aloitetaan ötököistä tehdyllä proteiinijauheella.
Jo tällä hetkellä markkinoilla on esimerkiksi proteiinipatukoita, joissa on ötökkäjauhetta. Ötökät sisältävätkin huimasti proteiinia ja esimerkiksi B12-vitamiinia.
Suolainen jogurtti
Tavalliset hedelmäjogurtit saattavat ensi vuoden loppuun mennessä olla jo niin tylsää syötävää, että ruokatrendejä orjallisesti seuraavat pitävät niitä muinaisjäänteinä.
Ensi vuoden hittijogurtti on maistettu esimerkiksi punajuurella, tomaatilla tai myskikurpitsalla. Maustamatonta jogurttia taas tullaan tarjoilemaan esimerkiksi oliiviöljyn ja mintun kanssa. Tarkkaile kesällä myös jäätelöallasta, sillä tämä trendi saattaa ulottua myös sinne. Japanissa suolaista jäätelöä on jo markkinoilla.
Hummus meksikolaiseen, intialaiseen tai aasialaiseen tyyliin
Tänä vuonna kovassa nosteessa ollut hummus tulee saamaan uusia makuvivahteita ensi vuonna. Asiantuntija arvioi, että hummusta aletaan maustaa esimerkiksi meksikolaiseen, intialaiseen tai aasialaiseen tyyliin, jolloin siitä voi monipuolisuutensa ansiosta tulla todellinen haastaja esimerkiksi majoneesille.
Erikoiset juomat
Limujen juominen on ollut jo totaalisesti out tänä vuonna. Ensi vuonna tilalle tulee kuitenkin trendikkäitä erikoisuuksia, kuten kurkusta uutettua vettä ja muita miedosti maustettuja juomia. Kookosveden ennustetaan kasvattavan suosiotaan myös ensi vuonna.
Aamupalaan vaikutteita maailmalta
Ennusteiden mukaan aasialaisittain maustetut siirapit, chorizo-munakkaat ja kookosmaitopannukakut tulevat olemaan aamupalahittejä. Myös tex-mex- ja latinovaikutteiden uskotaan olevan nousussa ensi vuoden aamupaloissa.
Mustaksi värjätty ruoka ja juoma
Burger King lanseerasi jo Japanissa mustan hampurilaisen ja trendin uskotaan vain leviävän. Yhdysvaltalainen ruokateollisuus on tehnyt kokeita kivihiilen lisäämisestä lihaan paistoajan lyhentämiseksi. Lisäksi hiiltä saatetaan alkaa lisäämään juomiin sen elimistöä puhdistavan vaikutuksen vuoksi.
Suolainen, makea, hapan ja karvas samassa ruoassa
Ensi vuonna hapanimelä ei ole enää mitään, sillä jatkossa trendikäs ruoka sisältää kaikki neljä perusmakua yhdessä. Esimerkiksi hunajalla, chilillä ja pippurilla maustettu viski saattaa olla juomahitti ensi vuonna.
LUE MYÖS:
Lähde: Cosmopolitan
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Toast skagen Harri Syrjäsen tapaan
-
Hanna Sumarin jumalattaren ruusukaalit
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Saaristolaisleipä eli Nauvon limppu – Sadun resepti on yksinkertaisesti paras
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka