Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Outin neljän raaka-aineen koronapastasta tuli huikea hitti: "Valmistelut kestävät kolme minuuttia, ja sen jälkeen voi lykätä uuniin"

1:26img
Julkaistu 29.11.2020 18:00

Petra Tuominen

petra.tuominen@mtv.fi

Samasta padasta -kirjasarjastaan tutun ruokatoimittaja Outi Väisäsen pastareseptistä tuli korona-ajan reseptihitti.

Videolla: Joko testasit toisen hittipastan, Natan pasta limonellon?

Kun ruokatoimittaja Outi Väisänen oli kuvaamassa reseptejä uuteen päivitettyyn versioon suositusta Samasta padasta: Puolessa tunnissa -kirjaansa, hän päätti ilahduttaa Instagram-seuraajiaan pienellä videolla kulissien takaa. Outi näytti videolla, miten valmistuu supernopea arkipasta, joka soveltuu äärimmäisen hyvin tämän poikkeuksellisen vuoden lohtureseptiksi. Näin syntyi hittiruoka nimeltä koronapasta.

koronapasta

Outi Väisänen ja valmis koronapasta. Kuvat: Riikka Kantinkoski.

– Tämä on sellainen neljän raaka-aineen pasta, jossa käytetään valmisravioleja ja valmista tomaattikastiketta. Valmistelut kestävät noin kolme minuuttia ja sen jälkeen ruoan voi lykätä uuniin, Outi kertoo.

LUE MYÖS: Käsittämätön suosio – kaikki tekevät nyt tätä Natalia Salmelan hittipastaa: "Mahdotonta mokata, lapsetkin ovat tykänneet"

Outin mukaan koronapasta on paras mahdollinen etäpäivän lounas ja sopii erityisesti sellaisiin tilanteisiin, kun ei jaksa kokata, mutta ruokaa on saatava nopeasti. K-ryhmän tuoreessa ruokailmiöraportissa nostetaan esille suomalaisia puhutteleva ”supervaivattomuuden” trendi. Koronapasta ja Samasta padasta puolessa tunnissa -kirjan muutkin reseptit vastaavat Outin mukaan juuri tähän tarpeeseen.

– Reseptit syntyvät viidessä minuutissa, vartissa tai maksimissaan puolessa tunnissa. Supervaivatonta ruokaa lapsiperheille.

Voi myös tuunata

Jos video ei näy, katso se täältä.

Instagramissa Outin koronapastavideolle on kertynyt jo yli 180 000 katselukertaa ja koronapasta-hashtag on ollut ahkerasti suomalaisten käytössä. Helppo resepti resonoi tässä ajassa ihmisiin ja perheisiin. Monet ovat jo testanneet Outin pastaa, joka muistuttaa makumaailmaltaan lasagnea, mutta valmistuu huomattavasti vaivattomammin. 

Osa kotikokeista on myös kokeillut reseptin tuunaamista.

– Osa ihmisistä kaipaa lihaa joukkoon, joten jotkut ovat lisänneet jauheliha. Chili on myös hyvä lisä, niin saa hieman potkua. Olen nähnyt versioita, missä on käytetty kaurakermaa. Jos kaupasta ei löydy ravioleja, niin tortellonit käy ihan yhtä hyvin, Outi vinkkaa.

KATSO RESEPTI: Koronapasta – Outin neljän raaka-aineen hittipasta on muutamassa minuutissa uunivalmis

Tuoreimmat aiheesta

Ruoka