Ruokavaikuttaja ja kokki Hanna Gullichsen antaa loistavan vinkin tortillatäytteen tekemiseen: hyödynnä vaikka edellispäivän jauhelihakeitto!
Videolla nerokas vinkki leivänpaahdin-tortilloihin!
Kerroimme aiemmin ruokavaikuttaja ja kokki Hanna Gullichsenin tuoreesta Kokin kotiruokaa -keittokirjasta (Otava 2020), joka on kokoelma arkisia oivalluksia ja hyvänmakuista kotiruokaa. Kirja sisältää reseptejä, joita Hanna itse kokkaa arjessaan.
LUE MYÖS: Hanna vinkkaa ainesosan, joka tekee tavallisesta pyttipannusta yllättäen taianomaisen herkullista: "Unohdettiin turhaan 90-luvulle"
"Rentoa, usein nopeaa ja aina maukasta arkiruokaa. Pastat, pannut ja muut Hannan perheen suosikit", kuvaillaan Hanna Gullichsenin Kokin kotiruokaa -kirjan (Otava 2020) takakannessa.
– Se on sellainen karanteenin aikana, itsekkäästä lähtökohdasta tehty kirja. Halusin kerätä yksiin kansiin ne ruoat, joita itse teemme. Eli kirja helpottaa myös meidän arkeamme, Hanna kertoi MTV:lle lokakuussa.
Jauhelihakeittoa tortillan väliin? Kyllä!
Hanna paljasti MTV:n haastattelussa myös omat tärppinsä arkiruoan tekemiseen ja ruoanlaitossa oikaisuun. Lapsiperheen arjessa ei välttämättä kukaan jaksa kokata tuntikausia, vaan usein ruokien tulee olla nopeasti ja helposti valmistuvia. Niinpä Hanna käyttää monesti hyödykseen edellispäivän ruokia.
– Eilen teimme jauhelihakeittoa. Tänään lämmitimme valmistortilloja mikrossa, joiden väliin tuunasin jauhelihakeiton jämät ranskankerman kanssa, Hanna kertoo.
Siis jauhelihakeittoa tortillojen väliin? Kyllä! Hannan mukaan keitosta syntyi loistava tomaattinen jauhelihakastike pienellä jatkojalostamisella.
– Lapset söivät jo eilen keitosta perunat ja porkkanat pois, joten lämmittämällä ja jatkojalostamalla tuli mainio jauhelihakastike. En itse tykkää syödä ihan samaa ruokaa monta päivää putkeen, Hanna kertoo .
Sama kaava pätee moneen muuhunkin ruokaan: eilispäivän ateriasta voi tuunata helposti jotain uutta. Testaa vaikka tämä Hannan supersuosittu itkukanapasta-resepti.