Ovensa sulkenut Michelin-ravintola tekee yllätyspaluun Helsingissä

demo lopettaa parempi
Ravintola Demo avautuu uusiin tiloihin lokakuussa. Hotelli- ja ravintolamuseo/ Ahlgren Matti, MTV Uutiset

Kesällä 2024 ovensa sulkenut Michelin-ravintola Demo tekee yllättäen paluun.

Legendaarisen helsinkiläisen Michelin-ravintola Demon sulkeutuminen ei ollutkaan lopullista. 

Demo avautuu uusissa tiloissa

Suomen pitkäikäisin Michelin-tähditetty ravintola avautuu nimittäin lokakuussa uusissa tiloissa Ruoholahden We Land -toimistorakennuksessa. 

Alun perin Demo avautui Helsingin Uudenmaankadulle vuonna 2003.

– Nuorina miehinä ja kapinahengessä, emme osanneet edes unelmoida, että siitä tulisi tärkeä osa Helsingin ruokakulttuuria. Yli 20 vuotta on tehnyt myös Demosta vähän kypsemmän ja kunnianhimoisemman, Demon ravintoloitsija Tommi Tuominen kertoo tiedotteessa.

Tähtää edelleen huipulle

Uudessa Demossa jatketaan vanhan ravintolan kulinaarista linjaa. Tuominen lupaa kuitenkin nostaa vierainen kokemuksen seuraavalle tasolle. 

– Nyt meille on tullut upea mahdollisuus kirjaimellisesti nostaa Demo kaupungin huipulle. Vanhoissa tiloissa tuli seinät vastaan ja kehitys pysähtyi, joten katsoin paremmaksi vaihtaa paikkaa kokonaan.

Uudessa Demossa tarjoillaan illallisen lisäksi myös lounasta arkisin. 

Demolle annettiin Michelin-tähti myös vuodelle 2024, vaikka ravintolan sulkeutuminen oli jo tiedossa. Tuominen kertoo Avec Medialle tähden säilyvän myös uusissa tiloissa. Ravintolan sulkeutuessa oli siis jo tiedossa, etteivät ovet tule pysymään kiinni pitkään. 

Katso myös video: Halpa vs. kallis makumatkalla -sarjassa vierailtiin Tommi Tuomisen Toppa-ravintolassa maistelemassa luksuslihamukia.

Lahden paikallisylpeys – tällainen on legendaarinen lihamuki 7:57
Legendaarinen lahtelainen lihamuki löytyy myös helsinkiläisravintola Toppan listoilta. 

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • card_kaappaus_keittiossa
      Kaappaus keittiössä

      Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!