Paavo Väyrynen ylistää kaalilaatikkoa: "Suurin herkku"
Paavo Väyrynen rakastaa perinteistä kaalilaatikkoa.
Konkaripoliitikko Paavo Väyrynen vieraili tiistaina Huomenta Suomessa muistelemassa uraansa europarlamentaarikkona. Vierailun yhteydessä Väyrysellä oli hetki aikaa jutella myös ruoasta.
Väyrynen kertoi MTV Uutisille muun muassa rakkaudestaan lohikeittoon. Väyrysen Eemeli-isän lohikeitto-ohjeessa erityistä on perunoiden kypsentäminen. Tarkoituksena on, että perunat kypsyvät hitaasti ja että vesi haihtuu mahdollisimman tarkkaan.
Toiseksi suosikkiruoakseen Väyrynen nimesi kaalilaatikon.
– Vuokko tekee yleensä lohikeiton ja minä teen kaalilaatikon. Kaalilaatikko on suurin herkku, Väyrynen ylisti.
Perinteinen ohje kaalilaatikkoon
Konkaripoliitikko tekee kaalilaatikon vanhalla ja perinteisellä reseptillä. Ensin käristetään jauhelihat ja sipulit, sitten kaalit keitetään ja ruoka pannaan lopuksi uuniin. Jauhelihaksi Väyrynen valitsee yleensä sika-nautaa.
Kaalilaatikko maistuu Väyryselle yleensä syksyisin.
– Sitten kun tulevat syyskaalit. Kesällä kaalit ovat niin kevyitä, ettei niistä oikein saa laitettua.
Kaalilaatikon lisäksi Väyrynen mainitsee keittiöbravuurikseen munakkaan.
Testaa kaalilaatikkoa kotona suosikkiohjeellamme: Pirjon kaalilaatikko-ohje on supersuosittu – täsmävinkki maustamiseen: "Tulee erityisen hyvää"
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mokkapalamutakakku
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa