Paavo Väyrynen rakastaa perinteistä kaalilaatikkoa.
Konkaripoliitikko Paavo Väyrynen vieraili tiistaina Huomenta Suomessa muistelemassa uraansa europarlamentaarikkona. Vierailun yhteydessä Väyrysellä oli hetki aikaa jutella myös ruoasta.
Väyrynen kertoi MTV Uutisille muun muassa rakkaudestaan lohikeittoon. Väyrysen Eemeli-isän lohikeitto-ohjeessa erityistä on perunoiden kypsentäminen. Tarkoituksena on, että perunat kypsyvät hitaasti ja että vesi haihtuu mahdollisimman tarkkaan.
Toiseksi suosikkiruoakseen Väyrynen nimesi kaalilaatikon.
– Vuokko tekee yleensä lohikeiton ja minä teen kaalilaatikon. Kaalilaatikko on suurin herkku, Väyrynen ylisti.
Perinteinen ohje kaalilaatikkoon
Konkaripoliitikko tekee kaalilaatikon vanhalla ja perinteisellä reseptillä. Ensin käristetään jauhelihat ja sipulit, sitten kaalit keitetään ja ruoka pannaan lopuksi uuniin. Jauhelihaksi Väyrynen valitsee yleensä sika-nautaa.
Kaalilaatikko maistuu Väyryselle yleensä syksyisin.
– Sitten kun tulevat syyskaalit. Kesällä kaalit ovat niin kevyitä, ettei niistä oikein saa laitettua.
Kaalilaatikon lisäksi Väyrynen mainitsee keittiöbravuurikseen munakkaan.