Kaalilaatikko on ruokalaji, joka jakaa taatusti mielipiteet. Yksi kaalilaatikko-ohje on kuitenkin saanut jopa kaalin vihaajat vaikuttumaan tästä perinteisestä ruokalajista.
Rouva Kasviksena tunnetun ruokatoimittaja ja kotitalousopettaja Pirjo Toikkasen MTV Uutisille nelisen vuotta sitten jakama kaalilaatikkoresepti on jokasyksyinen hitti.
Nappaa parhaan kaalilaatikon ohje: Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
– Minulla on oikein pehmeä ja hyvä kaalilaatikkoresepti. Sen salaisuus on, että en ruskista kaaleja tummaksi, enkä hauduta pitkään. Keitän kaalia muun valmistelun ajan, Pirjo kertoi kaalilaatikostaan muutama vuosi sitten.
Perinneohjeissa kaalia yleensä haudutetaan pitkään ja ruskistetaan kunnolla, jolloin kasviksen maku ja tuoksu vahvistuu. Rouva Kasviksen kaalilaatikon suosio perustuu paitsi lyhyeen haudutusaikaan myös laatikkoon lisättävään kermaan.
– Kun olen yhdistänyt ainekset, niin laitan laatikkoon ruokakermaa. Senkin voi valita, laittaako ruokakerman sijaan vaikka kaurakermaa. Kerma pehmentää ruokalajia entisestään ja lapsetkin tykkäävät.
Lue myös: Oletko maistanut? Halpa ja terveellinen "pikaruoka", jota suomalaiset syövät hämmentävän vähän
Tämä on ykkösyrtti Pirjon kaalilaatikkoon
Pirjo arvelee nyt, neljä vuotta ohjeen julkaisun jälkeen, kaalilaatikkonsa suosion perustuvan siihen, että sen lempeä maku sopii monen ihmisen suuhun.
– Nykyään teen aina tällä ohjeella kaalilaatikkoa ja olen kuullut iäkkäämmiltäkin ihmisiltä, että ovat vaihtaneet tähän versioon.
Pirjon reseptissä kaalilaatikon maustamiseen voidaan käyttää yrttejä, kuten timjamia, rosmariinia tai lehtipersiljaa. Pirjo suosittelee kokeilemaan erityisesti timjamia.
– Olen itse rakastunut timjamiin ja käytän sitä vähän kaikessa. Kannattaa käyttää tuoretta timjamia, jos vain mahdollista, niin tulee erityisen hyvää.
Nappaa parhaan kaalilaatikon ohje: Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
Katso myös video: Näin saat parsakaalista keitettyä täydellistä!
0:48