Monen arkirutiineihin kuuluvat vahvasti erilaiset jauheliharuoat. Tästä huolimatta perussäännöt jauhelihan ruskistamisessa eivät ole kaikkien hallussa.
Suomalaisten suursuosikista, jauhelihasta valmistuvat herkulliset lihapullat, mehevät murekkeet ja laatikot, maukkaat pastakastikkeet sekä pihvit. Mitä herkkua jauhelihasta sitten valmistaakaan, on hyvä pitää mielessä kaksi tärkeää sääntöä
Kaksi vaihetta yli muiden
Jauhelihan ruskistamisessa on kaksi tärkeää sääntöä: lämmin liha ja kuuma pannu! Tärkeintä on muistaa, ettei jauhelihaa paista jääkaappikylmänä. Tällöin paistulos jää epätasaiseksi.
1. Vaihe
Jauhelihassa on aina vähän rasvaa, joten sitä ei tarvitse juurikaan lisätä pannulle. Anna jauhelihan olla huoneenlämmössä vähintään puoli tuntia, jottei se olisi aivan jääkaappikylmää pannulle laitettaessa. Kuumenna pannu riittävän kuumaksi!
2. Vaihe
Murenna jauhelihaa hieman pannulla ja anna sen kuumetua hetki. Älä murusta jauhelihaa kokonaan vielä tässä vaiheessa. Muuten pannu saattaa jäähtyä liikaa ja jauhelihasta alkaa irrota nestettä pannulle ja ruskustuminen ei onnistu.
3. Vaihe
Kun liha on hetken kuumentunut pannulla, jatka sen murustamista puuhaarukalla.
4. Vaihe
Kun pannu on riittävän kuuma ja et hosu murustamisen kanssa, jauheliha pitää nesteet sisällään ja ruskistuminen onnistuu. Mausta jauheliha vasta ruskistamisen jälkeen.
LUE MYÖS: Maailman paras jauhelihakastike? Tämä on takuuvarma hitti
MTV LIFESTYLE