Paistatko kananmunat aina voissa? Ei kannata – tämä helppo valmistustapa on ihan lyömätön!
Jos haluat paistetuista kananmunista astetta herkullisempia, kokeile niiden paistamista voin sijaan mausteöljyssä.
Maustetussa oliiviöljyssä paistetut kananmunat yllättävät herkullisuudellaan. Food52-ruokasivuston ruokatoimittaja Kristen Miglore vinkkaa täydellisen valmistustavan munille: paista munat oliiviöljyssä ja lisää pannulle esimerkiksi savupaprikajauhetta. Kananmuniin tulee öljyssä paistettuna ihanan rapsakka reuna, joka saa savupaprikasta täydellisen maun. Savupaprikajauhetta löydät kaupan maustehyllystä.
Tämä pieni päivitys paistettujen munien reseptiin tekee ihmeitä: kuuma öljy paahtaa savupaprikaa ja syventää näin sen makua. Mausteen savuisuus imeytyy öljyyn ja antaa kananmunalle täydellisen loppusilauksen.
Kun olet paistanut munan, pannulle jäänyt savupaprika-oliiviöljy on täydellinen dippi tuoreelle, rapealle leivälle.
Mausteöljyssä paistetut kanamunat
4 rkl oliviiöljyä
½ tl -savupaprikajauhetta
4 kananmunaa
Suolaa
Tuoretta, rapeaa leipää
Paista munat pannulla savupaprikajauheella ja suolalla maustetussa oliiviöljyssä.
Lue myös: Munaatko sinäkin? Ruokakirjailija nimeää virheen, jonka "kaikki tekevät kananmunien keittämisessä"
Lähde: Food 52
Haluatko jotain perinteisempää? Testaa vanha kunnon kananmunakastike:
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Henri Alénin italialainen tonnikala-papusalaatti eli insalata fagioli e tonno
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"