Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Paistatko kananmunat aina voissa? Ei kannata – tämä helppo valmistustapa on ihan lyömätön!

COLOURBOX16791980
Bad Man Production
Julkaistu 08.06.2020 20:01

Petra Tuominen

petra.tuominen@mtv.fi

Jos haluat paistetuista kananmunista astetta herkullisempia, kokeile niiden paistamista voin sijaan mausteöljyssä.

Maustetussa oliiviöljyssä paistetut kananmunat yllättävät herkullisuudellaan. Food52-ruokasivuston ruokatoimittaja Kristen Miglore vinkkaa täydellisen valmistustavan munille: paista munat oliiviöljyssä ja lisää pannulle esimerkiksi savupaprikajauhetta. Kananmuniin tulee öljyssä paistettuna ihanan rapsakka reuna, joka saa savupaprikasta täydellisen maun. Savupaprikajauhetta löydät kaupan maustehyllystä. 

Tämä pieni päivitys paistettujen munien reseptiin tekee ihmeitä: kuuma öljy paahtaa savupaprikaa ja syventää näin sen makua. Mausteen savuisuus imeytyy öljyyn ja antaa kananmunalle täydellisen loppusilauksen.

Kun olet paistanut munan, pannulle jäänyt savupaprika-oliiviöljy on täydellinen dippi tuoreelle, rapealle leivälle.

Mausteöljyssä paistetut kanamunat

4 rkl oliviiöljyä
½ tl -savupaprikajauhetta
4 kananmunaa
Suolaa
Tuoretta, rapeaa leipää

Paista munat pannulla savupaprikajauheella ja suolalla maustetussa oliiviöljyssä. 

Lue myös: Munaatko sinäkin? Ruokakirjailija nimeää virheen, jonka "kaikki tekevät kananmunien keittämisessä"

Lähde: Food 52

Haluatko jotain perinteisempää? Testaa vanha kunnon kananmunakastike:

0:51img

Tuoreimmat aiheesta

Ruoka