Paisuuko panimopommi? Oluen takaisinvedon taustalla voi kuohua isompikin jytky

shutterstock_261615419
Etiketeissä käytetty aine on saattanut aiheuttaa virhemakua oluttölkeissä. Takaisinvedon on tehnyt Panimo Himo, mutta ongelma saattaa koskea myös muita panimoita. Kuvituskuva. Shutterstock

Oluiden takaisinvedon taustalla saattaa muhia laajempi ongelma. 

MTV Uutisten Makuja-ruokasivuilla kerrottiin maanantaina oluiden takaisinvedosta. Tamperelainen Panimo Himo tiedotti vetävänsä myynnistä useita eriä eri oluita varotoimenpiteenä. 

– Olemme havainneet joissain valmistamissamme oluissa meistä johtumatonta virhemakua, joka on jäljitetty tölkkien etikettiin. Säilömme oluet kennoissa, joissa kondensaatiovesi valuu alaspäin ja mahdollisesti irrottaa etiketin pinnasta ainetta, joka tölkistä juotaessa aiheuttaa virhemaun, panimolta tiedotettiin.

Varotoimenpiteenä Panimo Himo vetää myynnistä kaikki 30.4.–20.8.24 välisenä aikana astioidut oluet.

"Oluet menevät ikävä kyllä hävitykseen"

Panimon myynti- ja markkinointivastaava Teemu Lahtinen ei osaa tarkkaan arvioida tarkkaa takaisinvedettävää tölkkimäärää.

– Oluita on myyty ympäri Suomen, ja emme vielä ole tietoisia siitä, kuinka paljon juomia on kauppojen hyllyissä jäljellä. 

Lahtisen mukaan takaisinveto koskee yli toistakymmentä panimon eri oluttuotetta. Kaikki takaisinvedettävät oluet eivät välttämättä ole virheellisiä, mutta takaisinveto on silti varmuuden vuoksi suoritettava.

– Oluet menevät ikävä kyllä hävitykseen.

Tuotteista ei enää saa edes puhdistamalla myyntikelpoisia. Se voisi olla Lahtisen mukaan panimolle myös mainehaitta myydä tällaisia tuotteita.

Taustalla voi muhia isompikin takaisinveto

Panimo Himo ei itse asiassa ole ainoa olutpanimo, joka painii etikettien aiheuttamien makuvirheiden kanssa. Samoja tölkkejä on nimittäin ollut käytössä myös muilla suomalaispanimoilla.

– Emme ole täysin yksin tässä, Lahtinen sanoo, muttei halua nimetä yrityksiä. 

Tuotteiden takaisinvetoja on siis mitä luultavimmin odotettavissa myös muilta valmistajilta lähiaikoina. Muut panimot tiedottavat itse takaisinvedoista, mikäli niihin päädytään.

Katso myös video: Alkoholittomien lagereiden makutestissä löytyi selkeä suosikki ja erikoinen "nakkiolut"

Alkoholittomien lagereiden makutestissä löytyi selkeä suosikki ja erikoinen "nakkiolut" 6:57
Halpa vs. kallis testasi alkoholittomat lagerit. 

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat