mukaan tarjoiluun valittu lasi vaikuttaa siihen, milloin juhlajuoman maku on parhaimmillaan
Samppanja-asiantuntija ja Master of Wine Essi Avellan kertoi vinkkinsä siihen, kuinka saada kaikki irti samppanjan mausta. Asiantuntijan ensimmäinen vinkki liittyy samppanjan tarjoilussa käytettyyn lasiin.
– Jotta samppanjan ominaisuudet pääsevät kunnolla esiin, kiinnitä huomiota sen tarjoiluun, Avellan vinkkaa.
Oikeanmuotoisessa lasissa sekä samppanjan kuplat että maku pääsevät oikeuksiinsa. Ihanteellinen lasi on suunniteltu varta vasten samppanjalle. Avellan vinkkaa, että laakean lasin sijaan kannattaa suosia riittävän suurikokoista, tulppaaninmallista lasia.
Kun tarkoitus on saada samppanjan mausta mahdollisimman paljon irti, on tärkeää kiinnittää huomiota niin ikään siihen, kuinka juoma kaadetaan lasiin.
– Kun samppanjan kaataa lasiin varovasti valuttaen, se säilyttää kuplansa paremmin. Pidä lasia kiinni varresta, jotta käden lämpötila ei lämmitä juomaa, Avellan kertoo.
Lähde: Magnum
***
0:36