Paras keino mehevään savuloheen: "Aika valtava ero"

Näin lohi kannattaa asiantuntijan mukaan savustaa: "On kyllä mehevä" 4:30 Näin lohi kannattaa asiantuntijan mukaan savustaa: "On kyllä mehevä"
KATSO VIDEO: Näin lohi kannattaa asiantuntijan mukaan savustaa.

Kala-asiantuntijan savustusvinkeillä valmistat elämäsi parasta savulohta.

MTV Uutisten Makuja-ruokasivuilla kerrottiin kesällä 2023 kokki Sauli Kemppaisen vinkit savustamiseen. Kemppaisen mukaan savustamisessa tärkeimpiä seikkoja ovat hyvä raaka-aine sekä sen oikeanlainen suolaus.

Hyvän suolauksen nimeen vannoo myös Kalatukku Erikssonin koulutusasiantuntija Antti Reinikainen. Kala-asiantuntija suositteli Viiden jälkeen -ohjelmassa suolaliemellä suolaamista. Kirjolohifileelle riittää hänen mukaansa noin 15–30 minuutin suolaus liemessä.

Näin kalafilee kannattaa laittaa savustimeen

Myös sillä on väliä, miten kalafileen savustimeen asettelee. Reinikainen suosittelee asettelemaan fileet päällekäin nahkapuoli ulospäin. 

– Näin nahka suojelee kalan lihaa ja kalasta tulee todella mehukas. Tämä on melkeinpä paras tapa erityisesti vähärasvaista kalaa savustaa, Reinikainen vinkkasi Viiden jälkeen -ohjelmassa.

Myös MTV Uutisten toimittaja vakuuttui vinkistä maistettuaan lopputulosta. Viiden jälkeen -lähetyksessä maisteltiin kahdella eri tavalla savustettua kirjolohta. 

– Täytyy sanoa, että on kyllä mehevä. Aika valtava ero.

Katso jutun yllä olevalta videolta, miten savulohi kannattaa valmistaa!
Lue myös: Sauli Kemppaisen tärkein tärppi kalan ja lihan savustamiseen: "Jos ei sellaista ole, niin kannattaisi tehdä jotain muuta"

Juttu on julkaistu ensimmäisen kerran kesäkuussa 2023.

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • masterchef2 (002)
      MasterChef Suomi

      MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.