Pasi kehitteli lisukkeen, joka tekee kaikesta grilliruoasta parempaa: "Ultimaattinen umamipommi"

Pasi-Kuronen-sienivoi
Pasin maustevoi korostaa grilliruoan omia makuja. Arto Arvilahti/ Pasi Kuronen

Hitiksi aikoinaan nousseen raparpekonin ideoinut kokki Pasi Kuronen on nyt kehitellyt uuden grillilisukkeen, jota kuvailee "ultimaattiseksi umamipommiksi".

Kuusi vuotta sitten turkulaisen kokkiduon, Pasi Kurosen ja Matias Haapsaaren, ideoimasta grilliherkusta, raparpekonista, tuli valtakunnallinen ruokailmiö. Kuronen ja Haapsaari kertoivat vuonna 2020, että resepti on siitä lähtien joka vuosi näihin aikoihin putkahtanut jostain esiin. Raparpekoni on siis kaikessa yksinkertaisuudessaan pekoniin kääritty, grillattu raparperi. 

Nyt keittiömestari Pasi Kuronen kertoo kehitelleensä uudenlaisen lisukkeen, joka tekee- kokin mukaan kaikesta grilliruoasta parempaa. 

Maustevoi, joka on "ultimaattinen umamipommi"

Pasi kertoo kokkaavansa aina juhannuksena ystävilleen eri ruokateemoin, ja tällä kertaa pihvin seuraksi syntyi mahtava maustevoi. Pasi jakoi ohjeen myös ruoanlaittoon liittyviin Facebook-ryhmiin, joissa se keräsi juhannuksen aikana kiinnostusta. 

– Tämä maustevoi tekee kaikesta grilliruoasta parempaa! Voi itsessään ei ole kovin voimakkaan makuinen, mutta juuri sen täyteläinen umaminen maku saa kaiken maistumaan paljon paremmalta, koska se korostaa raaka-aineiden omia makuja.

Pasin mukaan maustevoi on sisältämiensä sienien ansiosta "ultimaattinen umamipommi".

– Paras versio syntyy siitakesienistä, erittäin hyvä myös ruskeista herkkusienistä, Pasi vinkkaa.

Facebookin grillausryhmässä eräs kommentoija kertoi kokeilevansa sienivoin valmistamista syksyllä herkkutateista.

– Ai että, herkkutateista tehtynä lähtisi varmaan taju, ryhmässä fiilisteltiin.

Pasin maustevoi

1 ras (150-200 g) siitakesieniä tai ruskeita herkkusieniä
0,5 dl soijaa
250 g voita
(Muutama oksa rosmariinia)

  1. Viipaloi sienet.
  2. Paista sieniä pannulla, kunnes ne pehmenevät. Lisää rosmariinin oksat.
  3. Lisää soija pannulle ja keitä miedohkolla lämmöllä, kunnes soija on imeytynyt sieniin.
  4. Jäähdytä.
  5. Pehmennä voi ja lisää sienet joukkoon.
  6. Soseuta sauvasekoittimella.
  7. Kääri leivinpaperiin tai kelmuun.
  8. Säilytä jääkaapissa.


Katso myös video: Näin valmistuu Pasin ja Matiaksen hittilisuke, raparpekonihillo

Täydellinen vaikka burgerin väliin – testaa Pasin ja Matiaksen uusi hittiresepti, raparpekonihillo 1:00
Testaa vaikka burgerin väliin!

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • masterchef2 (002)
      MasterChef Suomi

      MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.