Spagetin kanssa on helppo epäonnistua. Ylikypsä, tahmea mössö ei maistu kenellekään.
Ruokaohjeissa ja internetissä liikkuu ristiriitaista tietoa siitä, miten pasta kannattaisi oikeastaan keittää. Monissa ohjeissa kehotetaan lisäämään keitinveteen loraus oliiviöljyä. Öljy kyllä estää spagettia tarttumasta toisiinsa, mutta samalla se estää myös kastiketta tarttumasta spagettiin. Spagetin kuuluu olla aavistuksen tahmeaa, jotta kastike sekoittuu siihen ja maut imeytyvät toisiinsa. Keitinveteen ei siis koskaan kannata lorauttaa öljyä.
Sen sijaan suolaa keitinveteen pitäisi muistaa aina lisätä. Valitse myös riittävän iso kattila spagetin keittämiseen. Keittoajan kanssa kannattaa katsoa paketin ohjetta ja vähentää siitä minuutti tai kaksi, jotta lopputulos olisi al dente.
Lähde: Prevention
Sisältö ei valitettavasti ole saatavilla.