Erityisen trendikkääksi herkuksi nousseesta kukkakaalista on helppo valmistaa "kukkakaaliranskalaisia", jotka ovat huomattavasti terveellisempiä kuin perinteiset, rasvaiset ranskanperunat.
Jotain Maukasta -ruokablogia kirjoittava Mari Moilanen kertoi Makuja.fi-sivustolle vinkkinsä siihen, kuinka kukkakaalia kannattaa hyödyntää uudella tavalla. Moilasen suosikiksi kukkakaalireseptien joukosta on noussut niin kutsututtujen kukkakaaliranskalaisten resepti. Astetta terveellisemmät ranskikset kypsyvät Marin reseptillä nopeasti uunissa.
– Kun nämä tarjoaa liharuoan kanssa ja tekee majoneesin kylkeen, niin tämä resepti peittoaa tavalliset pussiranskalaiset ihan 6–0! Moilanen kertoo.
Mari Moilasen kukkakaaliranskalaiset
kukkakaali
suolaa
oliiviöljyä
mustapippuria
Pilko kukkakaali pieniksi, suuhun sopiviksi paloiksi ja halkaise isoimmat nuput.
Levitä kukkakaalit leivinpaperin päälle pellille tasaisesti.
Mausta kukkakaalit suolalla ja pippurilla. Pirskottele päälle oliiviöljyä.
Paista 200–250 asteessa niin kauan, että kukkakaalit ruskettuvat reunoista.
Anna jäähtyä ja herkuttele esimerkiksi majoneesin kanssa!