Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Älä missään nimessä kuori! Huippukokki Aki Wahlmanin nerokkaalla niksillä saat kasvikset maistumaan: ”Maku tiivistyy”

porkkana uunissa
Kokonaisena kypsennettävät porkkanat maistuvat herkullisilta. Shutterstock
Julkaistu 09.03.2019 14:01

Laura Matilainen

laura.matilainen@mtv.fi

Suomalaisen huippukokin mukaan kasvikset, kuten porkkanat, kannattaa valmistaa keittämisen sijaan uunissa. Suolapedillä paahtaminen antaa tuttuihin kasviksiin aivan uuden ulottuvuuden. 

Syödäänkö teidänkin perheessä keitettyjä kasviksia? Huippukokki Aki Wahlmanin mukaan tämän työvaiheen voi jättää välistä ja kypsentää vihannekset raakana grillissä, pannussa tai uunissa paahtamalla. Tällä konstilla kasviksista saadaan entistäkin herkullisempia. 

"Porkkanoita ei saa kuoria!"

Kokeilemisen arvoiseksi reseptiksi Walhman mainitsee suolapedillä kypsennettävät porkkanat.

– Juuresten oma mehu kypsentää ne yhdessä suolan kanssa, jolloin maku tiivistyy, kokki kertoo Makuja.fi:lle. 

LUE MYÖS: Harri Syrjänen paljastaa: Tämä muutaman ainesosan arkiruoka on parasta juuri nyt – "puolessa tunnissa valmista"

Resepti on hyvin yksinkertainen: Levitä karkeaa suolaa vuokaan ja asettele porkkanat päälle. Nosta vuoka 180 asteiseen uuniin. Porkkanoiden paksuudesta riippuen niiden kypsennys vie 30–45 minuuttia. 

Porkkanat ovat täynnä herkullista makua ja tärkeitä ravintoaineita, kunhan muistat jättää yhden työvaiheen välistä.

– Porkkanoita ei saa kuoria! Wahlman muistuttaa. 

Reseptiä voi hyödyntää myös muiden kasvisten, kuten punajuurten valmistuksessa. 

***

1:30img

Tuoreimmat aiheesta

Ruoanlaitto