Television matkailuohjelmista monelle suomalaisellekin tuttu kokki ja ruokakirjailija Anthony Bourdain paljastaa, miten paistetaan täydellinen pihvi.
Bourdainin mukaan ehdottomasti pahin virhe pihvinpaistossa on sorkkia pihviä heti paistamisen jälkeen.
– Älä hitossa koske siihen, Bourdain älähtää.
Bourdainin mielestä tästä virheestä ei muistuteta ihmisiä tarpeeksi paljon. Sääntö koskee erityisesti paksua pihviä, mutta pätee myös muihin lihoihin.
– Kyse on siitä maagisesta hetkestä, kun pihvi otetaan pois kuumalta pannulta. Pihvin täytyy antaa levätä esimerkiksi puisella leikkuulaudalla 5-7 minuuttia.
– Tässä vaiheessa, pysy erossa siitä. Älä koske siihen. Älä töki sitä, älä viipaloi sitä, älä katso sen sisälle.
Bourdain muistuttaa, että pihvi jatkaa kypsymistään huoneenlämmössä ja siitä muodostuu mehukkaampaa.
– Hyvän ja täydellisesti pilatun pihvin erottaa vain se pieni hetki, kun et tee mitään. Et yhtään mitään. Älä kääri sitä kelmuun, älä edes katso sitä. Anna pihvin vain olla. Jätä se rauhaan.
Lähde: Tech Insider