Itketkö sinäkin aina sipulia leikatessasi? Kokeile tätä yksinkertaista niksiä.
Sipulin pilkkominen on varma tragedia monessa kodissa – silmät ovat kyyneleitä täynnä, nenä vuotaa ja olo on hankala.
Purewow-sivusto vinkkaa laittamaan sipulin hetkeksi pakkaseen, niin ongelma on poissa. Jo vartin jäähdyttely helpottaa leikkaamista ja auttaa kokkaamaan ilman kyyneleitä – kunhan vain muistat ottaa sipulin pois pakastimesta!
Tee näin: Laita sipuli pakastimeen noin 15 minuuttia ennen sen leikkaamista. Jotta sipuli ei unohdu pakkaseen liian pitkäksi aikaa, on hyvä laittaa esimerkiksi herätyskello muistuttamaan ajan kulumisesta. Kun otat sipulin pois pakkasesta, se ei levitä silmää ärsyttäviä kemikaaleja yhtä tehokkaasti kuin huoneenlämpöinen sipuli, tosin saatat tarvita enemmän voimaa sen leikkaamiseen.
Tutustu myös tähän niksiin – näin kuorit kiivin helposti!
Sisältö ei valitettavasti ole saatavilla.