Pitääkö munakas paistaa nopeasti kuumalla pannulla vai hiljaa haudutellen? Näin teet täydellisen ruokaisan munakkaan
Kun osaa tehdä hyvän munakkaan, voi taputtaa itseään olalle. Katso videolta vinkit ruokaisan munakkaan valmistamiseen.
Tiesitkö, että ravintoloiden keittiöissä on tapana testata kokkien ammattitaitoa sillä, miten hyvin he osaavat tehdä munakkaan? Täydellisen munakkaan valmistamistapaan on monta eri koulukuntaa. Esimerkiksi kokki Henri Aléninsomemunakas valmistuu kovalla lämmöllä alle minuutissa. Kaappaus keittiössä -ohjelmasta tutun Kari ”Kape” Aihisen munakasta sen sijaan haudutellaan pitkään pannulla miedolla lämmöllä.
Jos munakkaan haluaa täyttää erilaisilla raaka-aineilla ja valmistaa siitä erityisen ruokaisan, kannattaa munakas valmistaa miedolla lämmöllä hauduttamalla. Vain taivas on rajana, mitä tulee munakkaan täytevalintoihin. Entistäkin proteiinipitoisemman munakkaasta saa, kun täytteisiin valitsee kasvisten lisäksi esimerkiksi jotain kasviproteiinia tai perinteistä jauhelihaa. Munakasmassan joukkoon voi myös raastaa juustoa – videolla nähtävässä herkkumunakkaassa käytetään raastettua halloumia!
Joko tuli nälkä? Katso videolta täydellisen ruokaisan munakkaan ohje
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Anun lohipiirakka
-
Piparijäätelö
-
Kurpitsapiirakka
-
Karjalanpaisti – paras perinteinen resepti
-
Mokkapalamutakakku