Kun osaa tehdä hyvän munakkaan, voi taputtaa itseään olalle. Katso videolta vinkit ruokaisan munakkaan valmistamiseen.
Tiesitkö, että ravintoloiden keittiöissä on tapana testata kokkien ammattitaitoa sillä, miten hyvin he osaavat tehdä munakkaan? Täydellisen munakkaan valmistamistapaan on monta eri koulukuntaa. Esimerkiksi kokki Henri Alénin somemunakas valmistuu kovalla lämmöllä alle minuutissa. Kaappaus keittiössä -ohjelmasta tutun Kari ”Kape” Aihisen munakasta sen sijaan haudutellaan pitkään pannulla miedolla lämmöllä.
Jos munakkaan haluaa täyttää erilaisilla raaka-aineilla ja valmistaa siitä erityisen ruokaisan, kannattaa munakas valmistaa miedolla lämmöllä hauduttamalla. Vain taivas on rajana, mitä tulee munakkaan täytevalintoihin. Entistäkin proteiinipitoisemman munakkaasta saa, kun täytteisiin valitsee kasvisten lisäksi esimerkiksi jotain kasviproteiinia tai perinteistä jauhelihaa. Munakasmassan joukkoon voi myös raastaa juustoa – videolla nähtävässä herkkumunakkaassa käytetään raastettua halloumia!