Televisiokokki Jamie Oliverin munakas valmistuu alle minuutissa. Oletko sinä tehnyt munakkaasi näin?
Videolla: Oletko jo testannut kirjekuoritekniikkaa munan paistamiseen?
Perinteinen ranskalainen munakas valmistuu hitaasti pannulla hauduttelemalla ja huolellisesti täyttämällä. Munakkaan voi kuitenkin valmistaa myös todella pikaversiona, ja lopputulos on jopa perinteikästä tapaa parempi.
Jamie Oliverin 45 sekunnin munakas testissä
The Kitchn -ruokasivustolla kerrotaan televisiokokki Jamie Oliverin 45 sekunnin munakkaasta. Oliver jakoi ohjeen silkkisenpehmeään pikamunakkaaseen omalla Instagram-tilillään.
– Alle minuutissa pehmeä ja ilmava munakas? Katsotaan vain Jamie, The Kitchn -sivuston ruokatoimittaja Sara Tane kirjoittaa.
Jos video ei näy, katso se täältä
Tane päätti testata Oliverin hehkuttaman tekniikan. Munakkaan valmistaminen on helppoa: ensin muutaman kananmunan rakenne vispataan kunnolla rikki kulhossa. Sitten munakasmassa paistetaan todella ohuena kerroksena kuumalla pannulla pienessä määrässä öljyä. Kun munakasmassa menee pannulle, sen päälle heitetään välittömästi juustoraastetta. Tämän jälkeen pannu otetaankin jo pois liedeltä ja munakas käännetään esimerkiksi silikonisen lastan avulla rullalle. Lopulta 45 sekunnissa valmistunut munakas kipataan esimerkiksi paahdetun leivän päälle.
– Tämä oli todella nerokas tekniikka ja munakkaasta tuli herkullinen. Muna oli vielä pehmeää, eikä ruskistunut pannulla, Tane arvioi.
Hän painottaa, että munakasmassan on tarkoitus levitä pannulle todella ohueksi kerrokseksi. Siksi pannua kannattaa hieman käännellä. Munakasmassa on tässä tapauksessa kuin ohut lettu.
Testasimme itsekin Jamie Oliverin menetelmän ja lopputulos yllätti positiivisesti. Munakas valmistui luvatussa ajassa ja sen juustoinen sisus hurmasi. Täydellinen pikaruoka aamupalaksi!
Lue myös: Kannattaako kaupasta ostaa vapaan kanan munia vai ulkokananmunia? Tässä eri munien todellinen ero
Lähde: The Kitchn