Kari Aihinen paljastaa täydellisen munakkaan salaisuuden – tekee yhden asian päinvastoin kuin monet kokit: "The ylivoimainen munakas"
Kaappaus keittiössä -ohjelman kuudennen kauden kolmannessa jaksossa tehtiin helppoja ja herkullisia ruokia, jotka sopivat mainiosti myös välipaloiksi koululaisille. Yksi jakson ruoista oli täydellinen munakas.
Kokki Kari Aihinen opasti Kaappaus keittiössä -ohjelman kuudennen kauden kolmannessa jaksossa, miten valmistetaan ravitsevia ja helppoja välipalaruokia, jotka sopivat erityisesti paljon energiaa tarvitseville, treenaaville koululaisille. Ne käyvät kuitenkin mainiosti myös esimerkiksi lounasruoiksi.
Yksi jakson helpoista resepteistä oli perinteinen munakas. Sen täytteeksi valikoitui tällä kertaa kinkkua, tomaattia ja juustoa. Mikä sitten on parhaan munakkaan salaisuus?
– Minun munakkaaseen tulee kolme kananmunaa ja desi kermaa. Kun teette munakkaita, pannu ei saa olla hirveän kuuma, Aihinen neuvoi.
Monet kokit suosittelevat valmistamaan munakkaan nopeasti kuumalla pannulla, mutta Aihinen paistaa munakkaansa hieman hitaammin miedolla lämmöllä.
Kape opasti ohjelmassa, miten täydellinen munakas tehdään alusta loppuun saakka. Lopuksi munakasta tietysti maistettiin, ja kaikki olivat enemmän kuin tyytyväisiä lopputulokseen.
– Täydellinen munakas. The ylivoimainen munakas, Kari Aihinen kuvaili.
Katso videolta Aihisen ruokavinkit ja nappaa resepti: Täydellinen munakas Kari Aihisen tapaan
Katso myös muut saman jakson reseptit
Kaappaus keittiössä MTV3-kanavalla maanantaisin kello 20
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Henri Alénin italialainen tonnikala-papusalaatti eli insalata fagioli e tonno
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"